Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Buurtbus Ankeveen

Ankeveen, 16 april 2002. Nico Postma schrijft vandaag in de Gooi over de pogingen van wethouder Wim Neef (CDA) om een buurtbus voor Ankeveen te realiseren. Hij heeft Nelleke Schenkkan (GL) gevraagd om te proberen om voldoende vrijwilligers voor het besturen van de bus te vinden. Hij denkt dat er 35 vrijwilligers nodig zijn om de bus van de grond te krijgen. Voor Breukeleveen en Nederhorst den Berg zoekt hij naar soortgelijke oplossingen.

Nelleke Schenkkan gaat met huis aan huis folders vrijwilligers in Ankeveen werven. Ook gaat zij op zoek naar vergelijkbare projecten in Noord-Holland. Met de resultaten van haar zoektocht zal zij met de wethouder naar de provincie gaan om daar het geld voor de bus te halen.

Het is niet de eerste keer dat er een poging wordt gedaan om een buurtbus te laten rijden. Verschillende malen deed de gemeente 's-Graveland een poging, die echter keer op keer strandde op gebrek aan vrijwilligers, gebrek aan geld of andere oorzaken. Wim Neef en Nelleke Schenkkan kennen de historie, maar zij proberen het opnieuw.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: regen, wind, 8 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...