WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Website De Appelboom
Wijdemeren, do 14 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De website van het vrijwilligerswerk wordt samengevoegd met die van De Appelboom.

persbericht

De Appelboom brengt inwoners en organisaties samen

Veel inwoners van Wijdemeren werken aan het mooier maken van hun leefomgeving en zetten zich in voor anderen. Om anderen te inspireren staan op www.deappelboom.nl al deze vrijwilligersprojecten en buurtinitiatieven overzichtelijk bij elkaar. Door integratie worden de krachten nu gebundeld tot één interactief platform voor heel Wijdemeren.

Op De Appelboom komen nu alle vraag en aanbod rondom buurtinitiatieven en vrijwilligerswerk in Wijdemeren samen. Inwoners en organisaties worden daardoor beter geïnformeerd én geïnspireerd.

Succesvol gegroeid

Sinds de start in 2016 is De Appelboom succesvol gegroeid. Van 6600 unieke bezoekers in het eerste halfjaar naar 10.000 in het tweede halfjaar. Er staan zo’n 120 projecten op de website. Initiatieven waarbij inwoners zelf de inrichting en het onderhoud van het openbaar groen verzorgen. Of projecten waarbij inwoners activiteiten organiseren om elkaar te ontmoeten of ondersteunen. Tegelijk zit de agenda elke maand vol met activiteiten georganiseerd door én voor vrijwilligers.

Vraag en aanbod samenbrengen

Wethouder Van Henten: “Er zijn in Wijdemeren veel organisaties en verenigingen die graag gebruikmaken van de kennis en ervaring van inwoners. Op www.deappelboom.nl worden nu vraag en aanbod van zowel organisaties als inwoners samengebracht. Dat betekent dat zij nu zelf activiteiten in de agenda kunnen zetten, vacatures plaatsen, ervaringen uitwisselen en oproepen doen. Ook alle informatie rondom vrijwilligers en maatschappelijke stages is daar te vinden. Door integratie van beide websites is er nu één overzichtelijk, compleet en interactief platform.”

De Appelboom - wij doen het samen

Wethouder Reijn: “De naam ‘De Appelboom’ staat symbool voor de kracht van inwoners en is voortgekomen uit het project in de Gabriëlgaarde in Kortenhoef. Van de appelboom in het plantsoen plukken bewoners letterlijk de vruchten. Er worden appeltaarten gebakken, appelmoes gemaakt en er staan emmers met appels voor de spelende kinderen. Bewoners willen een fijne leefomgeving. Zij steken hun handen daarvoor uit de mouwen. We geven hen graag ruimte en zeggenschap om die omgeving zo prettig mogelijk te maken. We doen dat graag samen!”

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief