WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Is Vliegveld H.sum Veilig?
Nieuw Loosdrecht, do 20 juli 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De VVD stelt schriftelijke vragen aan het college inzake een tegenstrijdigheid en daardoor onveiligheid in de voorschriften van vliegveld Hilversum.


Op 7 mei vorig jaar crashte een zweefvliegtuigje nabij Nieuw Loosdrecht.

schriftelijke vragen VVD

Veiligheid Vliegveld Hilversum

Geacht College,

Tijdens een gesprek op 23 juni jl. met wethouder Van Henten hebben de heren Peter van de Rijdt en Wim Steman uit Loosdrecht hun bezorgdheid geuit over de veiligheidssituatie rondom Vliegveld Hilversum.

De heren hebben gewezen op de discrepantie tussen de circuitinstructies afgegeven door de Inspectie voor Leefomgeving en Transport en de vergunning afgegeven door de Provincie Noord-Holland. Voor alle duidelijkheid: de Provincie heeft een vergunning afgegeven op basis van een risicocontour voor rechtdoor vliegen, terwijl de circuitinstructies voor sommige banen voorschrijven, dat bij het opstijgen met een scherpe bocht naar links gevlogen moet worden, dus direct buiten de risicocontour. Nog los van het feit dat het vliegveld op een andere wijze wordt gebruikt dan de risico-contouren aannemen, leidt dit zeer regelmatig tot onveilige situaties voor omwonenden en op 7 mei 2016  zelfs tot een ongeval.

Wethouder Van Henten heeft toegezegd de kwestie aan te kaarten bij de Provincie. Inmiddels hebben beide heren op 29 juni jl. een brief gestuurd naar de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Transport en naar de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. Van beide brieven heeft de wethouder een kopie ontvangen, evenals van de analyse die is gemaakt. Voor de goede orde sluit ik beide brieven alsmede de analyse bij.

Sinds het gesprek met wethouder Van Henten hebben de heren Van de Rijdt en Steman de wethouder al een paar keer gevraagd naar de stand van zaken, maar tot nu toe hebben ze geen reactie ontvangen. Aangezien de veiligheid van de inwoners van Loosdrecht in het geding is, verzoekt de VVD fractie wethouder Van Henten/het College met spoed antwoord te geven op de volgende vragen:

  1. In hoeverre is de gemeente Wijdemeren op de hoogte gesteld/betrokken geweest bij het opstellen en afgeven van de circuitinstructies door de Inspectie voor Leefomgeving en Transport?
  2. In hoeverre is de gemeente op de hoogte gesteld/betrokken geweest bij het afgeven van de vergunning door de Provincie Noord-Holland?
  3. Heeft wethouder Van Henten inmiddels contact gehad met de Provincie over deze kwestie, zoals toegezegd? Zo ja, wat is de uitkomst van dit gesprek? Zo nee, waarom heeft dit gesprek nog niet plaats gehad?
  4. Is wethouder Van Henten van mening, dat de Provincie erop moet toezien dat de afgegeven vergunning zo spoedig mogelijk moet worden nageleefd teneinde de veiligheid van de inwoners van Loosdrecht te garanderen?

Met vriendelijke groet,
Sieta Vermeulen

VVD fractie

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Edo Loenen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief