WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Koffie op de Meenthof
Kortenhoef, di 22 augustus 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning schreef over de behoefte aan een ontmoetingsplek/ koffieterras op de Meenthof. Hij reageert op een reactie van de gemeente.

Het eerste ingezonden bericht hierover vindt u hier.

Hieronder eerst een deel van een bericht in het Weekblad Wijdemeren van 9 augustus 2017 waarin Ties Hagen teleurgesteld reageert op de mededeling van wethouder Betske van Henten dat er niets op de Meenthof komt, omdat er in Veenstaete al iets is. Daaronder de reactie van Patrick Kreuning op dat bericht.

deel van een bericht in Weekblad Wijdemeren van 9 augustus 2017

Ties Hagen, voorzitter van de Vrienden van Veenstaete, is diep teleurgesteld. Op het verzoek aan het gemeentebestuur om mee te werken aan een ontmoetingsplek voor ouderen op De Meenthof kwam eind juli een negatief antwoord. De gemeente doet niets.

De gemeente schrijft dat wethouder Van Henten in een gesprek met de Vrienden in juni 2016 had aangegeven dat zij op de hoogte is van de behoefte aan een ontmoetingsplek. Zij is van mening dat initiatieven moeten uitgaan van de winkeliers. Een lunchroom of iets dergelijks bleek in de ogen van de ondernemers niet haalbaar.

Ook had de wethouder toegezegd dat Wijdemeren op zoek zou gaan naar een andere locatie. Dat is inmiddels gelukt, schrijven B&W, want het Wijdehuis is in Veenstaete geopend, een ontmoetingsplek voor mensen die een duwtje in de rug nodig hebben (twee dagdelen per week).

Hagen had een totaal andere indruk na dit gesprek met de wethouder. Hij zag het als een open gesprek met een grote groep mensen, dat ging over diverse wensen. Hij heeft het nooit als een antwoord op het verzoek voor een lunchroom beschouwd. In zijn optiek was er toen ook geen sprake van een afwijzing. Bovendien is de functie van ’t Wijdehuis een welzijnsvoorziening voor een bepaalde groep, geen openbare koffiecorner.

ingezonden brief

AAN DE GEMEENTERAAD.

In weekblad Wijdemeren van 9 augustus jongstleden beweert u een ontmoetingsplaats, voor ouderen die een duwtje in de rug nodig hebben, te hebben gerealiseerd.
En wel het Wijdehuis in Veenstaete.

Ik vraag u, waar is de ontmoetingsplaats voor ouderen die geen duwtje in de rug nodig hebben?
Ouderen worden steeds vitaler oud, iets waar de landelijke- en gemeentepolitiek geen rekening mee lijkt te houden. Die willen gezellig ergens een kopje koffie drinken en met leeftijdgenoten kletsen, herinneringen ophalen of een spelletje doen.

Die stuur je in elk geval niet op 2 vaste dagdelen naar het bejaardentehuis, ze zijn nog zelfstandig en willen alles behalve in een bejaardencentrum zitten. Daarnaast zwonen er in Veenstaete ook mensen die er wel eens even uit willen, niet de hele dag in Veenstaete rondhangen. Maar liefst met mooi weer buiten op het terras een kopje koffie of een borreltje drinken, dat hebben ze zeker verdiend na een lang en arbeidszaam leven. Ga anders eens bij het gemeentehuis om de hoek kijken in Kerkelanden. Er is daar een prachtig winkelcentrum, weliswaar helemaal overdekt, maar ook met de voorziening waar de ouderen uit onze dorpen zo om vragen.

Ze hebben hun hele leven netjes gemeentebelasting betaald, laat hen nu niet in de kou staan.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief