WIJDEMEERSE WEBKRANT
Aangepast Sporten
Wijdemeren, di 22 augustus 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Sportservice ’t Gooi besteedt tijdens de nationale sportweek en in de gehele maand september extra aandacht aan het aangepast sporten.

persbericht

Kennismaken met ‘Aangepast Sporten’
tijdens de Nationale Sportweek!

Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Sportservice ’t Gooi besteedt tijdens de nationale sportweek (9 t/m 17 september) en in de gehele maand september extra aandacht aan het aangepast sporten.  September is het begin van het nieuwe Sportseizoen en kunnen (potentiële) sporters kennismaken met vele verschillende sportmogelijkheden voor mensen met een beperking. 

Sport is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Toch betekent dit niet dat iedereen de weg al weet te vinden in de sportwereld. Vaak is de weg naar de lokale vereniging wel bekend, maar wat als je door een beperking niet terecht kunt bij die vereniging of als meer begeleiding noodzakelijk is? Houdt het dan op? Nee, gelukkig niet! Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van aangepast sporten. In september worden diverse activiteiten georganiseerd om mensen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sportmogelijkheden.

Activiteiten in ’t Gooi 

Opening Nationale Sportweek

Op zaterdagmiddag 9 september tussen 13.00 en 17.00 uur organiseert Sport Platform Huizen en Sportservice 't Gooi de opening van de Nationale Sportweek in Huizen op plein 2000. Deze middag staat geheel in het teken van sport & bewegen. Er zijn verschillende sportverenigingen met aanbod aangepast sporten aanwezig op Plein 2000. U kunt onder andere kennis maken met zeilen (Sailability), stoelyoga (Soepel en Gezond Hilversum), aangepaste atletiek (LB groep AV Zuidwal), Wintersporten (Vereniging Gehandicapte Wintersporters), G-ski (de Wolfskamer), G-tennis (‘Komt ie’), G-korfbal (KV Huizen) en G-voetbal (NVC Naarden).

Open trainingen

In ’t Gooi organiseert een aantal verenigingen een open les of andere activiteit om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de beweegactiviteit. Zo kunt u meedoen aan een open training G-korfbal (KV Huizen), Skiën bij Skiclub Wolfskamer, Zeilen bij Sailability, A-atletiek  (GAC Hilversum) en Gymnastiek bij Turnlust. Daarnaast kunt u kennismaken met Yoga  bij BALA Yoga Huizen, LB Hockey bij MHC Weesp, badminton bij de Blijkklappers Nederhorst den Berg, G-volleybal bij VV Huizen of een keer meedoen bij Recreatiesportgroep Huizen.  Neem voor meer informatie over deze activiteiten contact op met de regiomedewerker aangepast sporten Rosan Meurkens tel: 035-6921623 of mail: rmeurkens@sportservicehetgooi.nl. Bent u op zoek naar een andere activiteit, kijk dan  op www.unieksporten.nl.

Ook in de andere regio’s wordt genoeg georganiseerd. Een aan te raden activiteit voor kinderen met een beperking is een bezoek aan de Open Dag van de Johan Cruijff Foundation op woensdag 20 september in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Er zijn dus volop mogelijkheden om het nieuwe sportseizoen goed te starten.

Contact

Heeft u vragen over een activiteit in deze maand, neem dan contact op met de regiomedewerker aangepast sporten Rosan Meurkens tel: 035-6921623 of mail: rmeurkens@sportservicehetgooi.nl.

Via deze weg kunt u ook onze digitale nieuwsbrief aanvragen of een persoonlijk sportadvies krijgen. Verenigingen die willen starten met een sportgroep voor volwassenen of kinderen met een beperking kunnen voor ondersteuning ook terecht bij de regiomedewerker.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief