WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NK Palingroken 2 sep.
Kortenhoef, za 19 augustus 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 2 september wordt het 24e NL Kampioenschap Palingroken weer gehouden in Kortenhoef. 100 wedstrijdrokers en 15.000 bezoekers.

 

persbericht

24e Nederlands Kampioenschap Palingroken

De Stichting Vechtplassen Palingrook Commissie (VPC) organiseert op zaterdag 2 september 2017 voor de 24e keer het Nederlands Kampioenschap Palingroken. Locatie is het oude dorp Kortenhoef. Een geliefde plek van schilders, schrijvers en schaatsers vanwege de fraaie ligging in het plassengebied tussen Gooi en Vecht.

Ieder jaar doen ruim 100 van de beste rokers uit heel Nederland (en een enkele uit het buitenland) aan dit open kampioenschap mee. Naast paling voor de wedstrijd wordt ook andere vis gerookt ter demonstratie en verkoop aan de ruim 15.000 bezoekers van Nederlands grootste visroken evenement.

De daling van de wilde palingstand baart ook de organisatie van het kampioenschap zorgen. Daarom wordt voor de wedstrijd duurzaam gekweekte paling met certificatie van het Duurzaam Paling Fonds gebruikt. Om onnodig dierenleed te voorkomen, wordt op de wedstrijdpaling een humane dodingsmethode toegepast, waarbij gebruik gemaakt wordt van een door de Universiteit Wageningen ontwikkeld apparaat.

Op 2 september begint de wedstrijd om 12.00 uur. De prijsuitreiking zal rond 17.00 uur plaatsvinden in de feesttent bij de Oude School (Kortenhoefsedijk 145). Daaraan vooraf gaat een uitgebreide beoordeling door een uit onafhankelijke deskundigen en prominente palingliefhebbers bestaande jury. Naast de wedstrijd is er vanaf 12.00 uur een braderie op de Kortenhoefsedijk, ’s avonds gevolgd door de jaarlijkse traditionele Kortenhoefse Gondelvaart.

Niet alle door de deelnemers gerookte wedstrijdpaling wordt gebruikt door de jury. Deze extra paling wordt verkocht aan het publiek ten bate van een goed doel; dit jaar is dat TButterfly. Deze stichting, opgericht ter nagedachtenis van een jonge dorpsgenoot, heeft als doel jongeren (en hun ouders) bewust te maken van de gevaren van het gebruik van mobiele media in het verkeer.

Uitgebreide informatie over en de exacte locatie van het NK Palingroken zijn te vinden op: http://www.nkpalingroken.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief