WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lightrail in Rotterdam
Kotenhoef, do 17 augustus 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dick Koster wijst erop dat rond Rotterdam al lang een ligthrail-netwerk in gebruik is dat Rotterdam verbindt met de buitengebieden.

Ook de directeur van de RET wees in zijn pleidooi voor lightrail op het grote succes van die verbindingen rond Rotterdam. Een reden temeer om dat voorbeeld in de metropool regio Amsterdam snel te volgen.

ingezonden brief

Inderdaad een prima idee zo'n metro annex light-rail netwerk rondom Amsterdam. Wat mij als ex-Rijnmonder verbaasd is het zogenaamd "nieuwe" aan het idee en de "noodzaak" van jarenlange discussies. Ongeveer 60 km zuidelijker is dat netwerk allang in gebruik. Bijna 50 jaar rijdt de Rotterdamse metro (van noord naar zuid en van oost naar west, zonder "gedoe") en al jaren zijn daar buitengebieden als Capelle en Spijkenisse op aangesloten evenals meer recentelijk de plaatsen Hoek van Holland en Den Haag via light-rail verbindingen. Gewoon een kwestie van doen ipv praten (sprak hij netjes). Waarschijnlijk is uitbreiden van het Rotterdam-Den Haag netwerk sneller gerealiseerd dan wachten op doorgehakte knopen in Amsterdam. De goede bedoelingen van Eberhard ten spijt.

Dick Koster
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief