WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Running Music Festival
Ankeveen, di 27 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zondag 2 oktober is het zover, dan wordt in Ankeveen het ‘Running Music Festival’ georganiseerd door Muziekvereniging De Vriendschapskring.

persbericht

2 oktober a.s. groots muziek- en dansfestijn in Ankeveen
Programma ‘Running Music Festival’ vol verrassingen

Zondag 2 oktober is het zover, dan wordt in Ankeveen het ‘Running Music Festival’ georganiseerd door Muziekvereniging De Vriendschapskring, die dit jaar precies 110 jaar geleden werd opgericht. In de afgelopen jaren is de vereniging fors gegroeid en zijn er verschillende nieuwe afdelingen bijgekomen. Een aantal daarvan zal zondagmiddag optredens verzorgen, die op maar liefst vijf podia in Ankeveen zullen plaatsvinden.

Wat is het idee achter dit ‘Running Music Festival’? Voorzitter Frank Senteur zegt daarover: “Dit jaar bestaat onze muziekvereniging 110 jaar en zoiets mag je natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Bovendien houden we in Ankeveen wel van feestjes. Iedereen heeft wel eens van een ‘Running Meal’ gehoord. De deelnemers lopen of fietsen door het dorp van voorgerecht naar hoofdgerecht en tot slot naar het dessert.

Zo’n ‘running concept’ gaan we op zondagmiddag 2 oktober ook organiseren, maar dan met muziek, dans en toneel. We delen het publiek in twee groepen in. Vanaf 12.15 uur is de ‘ticketbox’ bij de IJsclub (tegenover de kerk) open en volwassenen kopen daar voor 7,50 euro een ‘passe partout’. Dit bedrag is inclusief twee drankjes. Kinderen tot 12 jaar doen gratis mee, tieners tussen 12 en 18 jaar betalen 5 euro, inclusief twee frisdrankjes.

Er is een ‘rode groep’ en een ‘blauwe groep’. De ‘blauwe groep’ start met een spectaculaire verrassingsact in het gebouw van de ijsclub. We verklappen nog niet wat dit is, maar gelooft u me, dit wordt heel bijzonder en moet u zeker één keer in uw leven hebben meegemaakt! Als de blauwe groep in het IJsclubgebouw zit, gaat de ‘rode groep’ kijken en luisteren naar de ‘Big Bad Bruce Band’ in de feesttent op de Stichtse Kade. Een uur later wisselen de rode en blauwe groep om, weer een uur later wandelt het publiek naar De Dillewijn, Het Wapen van Ankeveen of LEKR voor weer andere verrassende optredens, enzovoort. Al met al is het programma zo in elkaar gezet dat alles aan de beurt komt”.

Swingende muziek en dans

Wat kan men naast de verrassingsact en de bigband verder verwachten op 2 oktober? Om te beginnen staat er in Het Wapen van Ankeveen de Rhythm & Bluesband ‘Peaty Soil’. Een echte ‘gitaarband’ met een fantastische zangeres! In De Dillewijn komen optredens van verschillende jeugd-dansgroepen, waarbij stijlen als moderne dans, hip hop en streetdance voorbij zullen komen. Toneelvereniging DSO verzorgt in De Dillewijn de intermezzo’s in de vorm van korte, humoristische sketches.

Restaurant LEKR is ook één van de podiumlocaties en is die middag het domein van het swingende koor ‘All Directions’ onder leiding van dirigent Bruce Skinner. Naast LEKR komt een groot ‘springkasteel’ voor de kleintjes en ‘last but not least’ zal het blaasorkest onder leiding van dirigent Ronald de Haan in de grote feesttent aan de Stichtse Kade om 17.00 uur een groots afsluitend concert verzorgen.

Het slot daarvan wordt zeker uniek, want daaraan zullen ook diverse gastmuzikanten aanschuiven. Op de Stichtse Kade nr.1 (naast de feesttent) komt een ‘eetplein’, maar ook in het IJsclubgebouw, bij Het Wapen van Ankeveen en bij LEKR kan men de inwendige mens versterken. Kortom, dit wordt een gezellige, ontspannen, swingende en bijzondere zondagmiddag. Tot ziens op 2 oktober in Ankeveen. Kijk voor meer info ook op: www.vriendschapskring.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief