WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geschiedenis van Mars
's-Graveland, do 22 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op donderdagavond 6 oktober geeft Dr. Tjalling de Haas een lezing voor de KNVWS over de geologische en klimatologische geschiedenis van Mars.

persbericht

De geologische en klimatologische geschiedenis van Mars

Op donderdagavond 6 oktober geeft Dr. Tjalling de Haas een lezing voor de KNVWS over de geologische en klimatologische geschiedenis van Mars. Het oppervlak van Mars bevat een groot aantal landvormen die suggereren dat het niet altijd zo droog is geweest.


Afb: de Hadley krater op Mars (ESA Mars Express)

De lezing begint met een kort overzicht van de landvormen gevormd op Mars en hun ontstaanswijze, zoals riviernetwerken, delta’s en puinwaaiers. Vervolgens wordt ingegaan op puinwaaiers die zijn gevormd door vloeibaar water in de laatste 5 miljoen jaar.

Via een rondreis door Mars-achtige gebieden op Aarde, zoals Chili en Spitsbergen, zal Dr. de Haas vertellen over de nieuwste inzichten hoe deze landvormen op Mars zijn ontstaan, hoeveel water hiervoor nodig is geweest en in wat voor klimaat dit heeft plaatsgevonden. Bovendien kan er dan een antwoord worden gegeven op de vraag of en wanneer er in de toekomst weer vloeibaar water zal zijn op Mars.

Dr. Tjalling de Haas is postdoctoral researcher bij de Faculty of Geosciences, Universiteit Utrecht.

De lezing wordt gehouden op donderdagavond 6 oktober in het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Noordereinde 54B in ’s-Graveland. De aanvang is 20:00 uur en de entreekosten zijn 3 euro (gratis voor leden van de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief