WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Festival Overmooi
Oud Loosdrecht, di 13 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op woensdag 21 september strijkt het festival OVERMOOI neer in de Porseleinhaven (Dorpscentrum, Oud Loosdrechtsedijk) in Loosdrecht.

persbericht

21 september in Porseleinhaven Loosdrecht:
gratis festival OVERMOOI

Op woensdag 21 september strijkt het festival OVERMOOI neer in de Porseleinhaven in Loosdrecht. Hart van het festival is de grootste luchtfoto ter wereld van de provincie Noord-Holland. Polders, duinen, wegen, meren, dorpen en zelfs huizen zijn op de kaart haarscherp te zien. Het festival neemt bezoekers op een speelse manier mee in een verhaal over het verleden, heden en de toekomst van de mooie waterrijke gemeente Wijdemeren.


Wat maakt Wijdemeren mooi? Hoe ziet de toekomst eruit? En hoe blijft recreatie in balans met natuur en wonen? Door middel van spel, beeld, pitches, theater en debat op de luchtfoto van een half voetbalveld groot wordt er gezocht naar antwoorden op deze vragen. Festivalbezoekers kunnen in gesprek met wethouder Theo Reijn over de invloed van bestuur op ruimte en landschap of met architect Jos van Eldonk van de Porseleinhaven die zijn visie geeft op bouwen voor de toekomst. Er kan meegedacht worden over recreatie en de Groene Uitweg vanuit de Randstad naar de natuurgebieden in het Gooi. Ook is er een minicollege van Natuurmonumenten over het Wijdemeerse landschap door de eeuwen heen.

Dans, muziek, lekker eten en drinken

Naast het inhoudelijke programma kunnen festivalbezoekers genieten van dans, muziek, lekker eten en drinken. Zo danst het gerenommeerde gezelschap De Dansers hun energieke en acrobatische voorstelling Ten Noorden van Nergens. Op het festivalterrein is verder een tentoonstelling over Noord-Holland van de fotograaf Theo Baart, live muziek door Skere Heren en het Alkmaar Songwriters Collectief.

OVERMOOI is gratis toegankelijk. De opening van het festival is om 12.20 uur. Om 20.00 uur is de afsluiting met muziek. Kijk voor het dagprogramma en meer informatie op www.overmooi.nl. Het festival OVERMOOI is een initiatief van Stichting MOOI Noord-Holland in samenwerking met de gemeente Wijdemeren.

MOOI Noord-Holland en OVERMOOI

MOOI Noord-Holland adviseurs omgevingskwaliteit is een onafhankelijke en niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland. Dit jaar bestaat de organisatie honderd jaar. Om dat te vieren reist MOOI Noord-Holland van 9 t/m 23 september door Noord-Holland in samenwerking met de gastgemeenten, Stichting Landschapstheater en Meer (SLeM), provincie Noord-Holland, Karavaan en NH.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief