WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
St. Hubertus Blazen
Nieuw Loosdrecht, ma 17 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 6 november vindt het  traditionele St Hubertus jachthoornblazen plaats in tuin en park van Sypesteyn.

persbericht

St. Hubertus Blazen

Op zondag 6 november vindt het  traditionele St Hubertus jachthoornblazen plaats in tuin en park van Sypesteyn. 

Dit jaar belooft het een extra leuk evenement te worden omdat het gecombineerd wordt met een show van getrainde jachthonden en een verkoopkraam van Pet-Towel waar u uw outdoorartikelen en jachtattributen kunt kopen.

Het is een muzikaal evenement geënt op de jacht. Onder leiding van Harry Sevenstern is een ensemble gevormd van zo'n 10 musici die de Plesshoorns en Parforce hoorns bespelen. De groep zal op verschillende plaatsen in de historische tuin en het achterliggende bos van Sypesteyn de traditionele jachtsignalen ten gehore brengen, waaronder ook de Hubertusmars. We verwachten dat het alles bij elkaar een indrukwekkende performance wordt. Het Sint Hubertus blazen begint om omstreeks 15.00 uur en eindigt rond 16.30 uur. Inloop vanaf 14.30 uur. Vuurkorven, warme chocomel en glühwein versterken de schitterende entourage van het landgoed rondom Kasteel-Museum Sypesteyn. Het terras van Spoon is vanaf 12.00 uur al geopend.

De achtergrond van dit evenement is als volgt: Sint Hubertus was een zoon van de Hertog van Aquitaine en leidde een werelds leven. Op Goede Vrijdag van het jaar 683 ging hij op jacht, hoewel dat een zeer oneerbiedige activiteit was op die dag. Hubertus bespeurde een groot hert en joeg erachteraan met zijn honden. Toen hij het hert bijna te pakken had en het dier zich naar hem toekeerde, wilde hij het neerschieten. Op dat moment verscheen er een lichtend kruis tussen het gewei. De goddelijke boodschap was zich te bekeren. Dat heeft hij gedaan; hij werd bisschop van Maastricht en verhuisde de bisschopszetel later naar Luik. Sint Hubertus staat nu bekend als patroonheilige van de jacht.

De entreeprijs is € 3,50 p.p. en kinderen tot 10 jaar gratis.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief