WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio Lezing 16 okt.
Kortenhoef, do 13 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 16 oktober organiseert de Oecumenische Streekgemeente in Kortenhoef weer een Nescio-lezing annex koffieconcert. De lezing wordt gegeven door Prof. Herman Noordegraaf.

persbericht

‘ Zonder vertrouwen vaart niemand wel, ook niet in de economie’

Op 16 oktober organiseert de Oecumenische Streekgemeente in Kortenhoef weer een Nescio-lezing annex koffieconcert. De lezing wordt gegeven door Prof. Herman Noordegraaf.

In het economisch leven treden allerlei nieuwe vormen van bestaansonzekerheid op als gevolg van diepingrijpende verandering in de samenleving (globalisering, neoliberalisme, individualisering).
Dat roept angst en onzekerheid op. Wat betekent dit voor het beheer van onze ‘huishouding’ (economie) ? Welke perspectieven zijn er te vinden in het oecumenisch debat over de economie?

CV. Herman Noordegraaf studeerde sociologie en theologie, was werkzaam op het terrein van kerk en samenleving in de Ned. Herv. Kerk/ Raad van Kerken. Is thans bijzonder hoogleraar voor diaconaat aan de Protestantse Theologische Universiteit .

Het concert rond de lezing zal worden verzorgd door Francien Post, fluit, Corien van den Berg, vleugel en Sander Westphal, cello.

Zij zullen de volgende stukken ten gehore brengen:

Gabriel Pierné (1863-1937) Sonata da Camera Op.48 (1926)
-Prélude
-Sarabande Sur le nom de Louis Fleury
-Finale

Philippe Gaubert (1879-1941) Trois Aquarelles (1915)
-Par un clair matin
-Soir d’Automne
-Sérénade

Corien van den Berg

Corien van den Berg studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium bij Sas Bunge en Ria Groot. Na haar opleiding volgde zij lessen bij Willem Brons en was zij met één van haar leerlingen te gast bij meesterpianiste Maria João Pires in het Portugese Belgais. Ze heeft een lespraktijk in Ede en Amersfoort. Naast haar pedagogisch werk is ze ook altijd als pianist actief gebleven. Zo trad zij op met verschillende orkesten, koren, ensembles en als begeleider van solisten en maakte zij diverse CD’s. Met haar echtgenoot Niek de Vente vormt ze een pianoduo en ze maakt deel uit van het ensemble Licenza en het trio Compadre (bandoneon, piano, contrabas). Met fluitiste Francien Post voert ze het repertoire voor fluit en piano uit.

Francien Post

Francien Post studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant. In 1990 behaalde zij haar diploma Docerend Musicus, een jaar later het Solistendiploma, waarna ze haar studie afrondde met een Aantekening Kamermuziek. Al sinds haar opleiding speelt Francien Post in diverse kamermuziekensembles, waarmee ze regelmatig optreedt in binnen- en buitenland. Daarnaast is ze regelmatig als soliste betrokken bij diverse uitvoeringen. Ook vormt ze een vast duo met cellist Sander Westphal, met harpiste Judith Jamin, en met pianiste Corien van den Berg, met wie ze ook intensief samenwerkt in de lespraktijk in Amersfoort. Zie www.pianofluitlespraktijk.nl.
In 2011 vormde ze samen met organist Henk Veldman het duo Amersfoort Airways, waarmee ze in 2012 de cd European Tour uitbracht. Een jaar later kwam de cd VIBES! uit,een live-registratie van een concert met Judith. Sindsdien heet hun duo VIBES!. Daarnaast verzorgt zij workshops,jureert bij Het nationaal Fluitconcours,werkt als kamermuziek coach,geeft voor de Nederlandse Fluit Academie les aan talentvolle kinderen tot 12 jaar.

Sander Westphal

Sander Westphal studeerde aan het Sweelick Conservatorium in Amsterdam bij Anner Bijlsma en Harro Ruysenaers. In 1990 behaalde hij zijn Docerend Musicus, twee jaar later zijn Uitvoerend Musicus examen. Na afronding van zijn studie remplaceerde hij veelvuldig bij de radio orkesten. Hij was aanvoerder bij het Orkest van de Italiaanse Opera en bij het Bernstein Orkest, waarmee hij tevens soleerde. Daarnaast was hij actief in de kamermuziek, o.a. met het van Baerle Kwartet onder auspiciën van Jaap van Zweden en het Collegium Musicum Judaicum. Hij vormde een duo met pianist Bart van Oort en ook met Frank Mol, met wie hij later samen met Francien Post het Parnassus Trio oprichtte. Voor de Concertzender werkte hij mee aan diverse projecten, zoals de Poulenc- concertserie met Pauline Oostenrijk, Harmen de Boer en Marieke Blankestijn. Verder had hij een aantal jaar een grote lespraktijk in Amsterdam.

** Foto’s musici: Annette Kempers**

Waar: Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Wanneer: 16 oktober 2016
Aanvang: 11.00 uur
Toegang: €10,00 incl. koffie/thee kinderen vrij

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief