WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kliko's met Chip op Komst
Wijdemeren, do 13 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De GAD gaat nieuwe afvalbakken (kliko's) uitleveren, die voorzien zijn van een chip om het ons, de burger, gemakkelijker te maken (?).

persbericht

GAD sluit nieuw contract voor containers

De GAD Gooi en Vechtstreek heeft donderdag 6 oktober een contract met DBI Container Service afgesloten voor de levering van containers. De overeenkomst is voor vier jaar, met een mogelijke verlenging naar 6 jaar.

Na een Europees aanbestedingstraject kwamen zes bedrijven met een aanbieding. Op basis van het eisenpakket, de wensen en een praktijktest kwam de Sulo container van DBI Container Service (DBICS) uit Joure als beste naar voren. De GAD neemt dus afscheid van de welbekende Kliko container van leverancier WTS BV uit Veenendaal, die ruim 20 jaar de afvalbakken geleverd heeft.

De GAD gaat de komende jaren het nieuwe inzamelen doorvoeren in de regio, dat betekent dat het inleveren van gescheiden afval makkelijker wordt voor inwoners. Hiervoor zijn extra containers nodig die bovendien met een chip uitgerust worden. Deze zullen door DBICS geleverd worden. DBICS zal bij de levering en uitzetten van de minicontainers medewerkers van de Tomingroep inzetten.

Naschrift WWK:

Er staat in bovenstaand persbericht dat het met de chip gemakkelijker wordt om afval te scheiden. Het lijkt ons eerlijk gezegd dat de chip ervoor moet gaan zorgen dat de GAD ons beter kan gaan controleren op inhoud, gewicht en dergelijke.

Of het de burger daarmee 'gemakkelijker' wordt gemaakt lijkt ons sterk de vraag, afgezien of dat wel of niet nuttig is, mede gezien de recente berichten (o.a. in Het Journaal) over het mislukken van het gescheiden ophalen van plastic.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief