WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verbetering Weersverwachting
's-Graveland, wo 23 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op donderdagavond 8 december geeft Dr. Henk de Bruin een lezing over de spectucalaire verbeteringen in het opstellen van weersverwachtingen de afgelopen decennia.

persbericht

De spectaculaire vooruitgang van weersverwachtingen

Op donderdagavond 8 december geeft Dr. Henk de Bruin een lezing over het opstellen van weersverwachtingen.

Door gebruik te maken van moderne supercomputers, geavanceerde computermodellen, de modernste waarnemingstechnieken en het snel inzamelen en verwerken van mondiale meteorologische waarnemingen, is er in de afgelopen decennia een spectaculaire vooruitgang in de betrouwbaarheid van de meerdaagse weersverwachting bereikt. Dit wordt wel gezien als een stille wetenschappelijke revolutie.

De verbetering van de weersverwachtingen was alleen mogelijk door fundamenteel aardwetenschappelijk onderzoek naar de werking van ons klimaat. In de lezing van de heer de Bruin zullen de specifieke eigenschappen van ons weer- en klimaatsysteem uitgebreid aan bod komen.

Dr. Henk de Bruin studeerde natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was van 1970 tot 1985 wetenschappelijk hoofdmedewerker bij het KNMI. In die tijd is hij gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit (1982), waar hij tot zijn pensionering in 2007 universitair hoofddocent was bij de leerstoelgroep Meteorologie en Luchtkwaliteit.

De lezing wordt gehouden op donderdagavond 8 december in het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Noordereinde 54B in ’s-Graveland. De aanvang is 20:00 uur en de entreekosten zijn 3 euro (gratis voor leden van de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief