WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Glasvezel in Loosdrecht
Oud Loosdrecht, do 17 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op de website van de provincie Noord-Holland staat een artikel over het initiatief om Oud Loosdrecht te voorzien van glasvezel.

Op 14 november is gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk dat snelle internettoegang moet gaan bieden..

persbericht

Oud-Loosdrecht krijgt glasvezel

De Stichting Breedband Loosdrecht heeft, met behulp van een provinciale subsidie, opdracht gegeven voor de aanleg van glasvezel in Oud-Loosdrecht.

De werkzaamheden zijn half november gestart. De eerste aansluitingen worden in februari 2017 gerealiseerd. De aanleg wordt mede gefinancierd door de Rabobank, enkele particuliere investeerders en de lokale ondernemersvereniging.

De Stichting Breedband Loosdrecht heeft in 2014 subsidie van de provincie Noord-Holland gekregen om, ter voorbereiding van de aanleg van dit glasvezelnetwerk, onderzoek te doen naar mogelijkheden, kosten en geïnteresseerde deelnemers.

Dick Kaas, secretaris van Breedband Loosdrecht: “Door de provincie is twee jaar geleden subsidie verleend voor deze vraagbundeling. Binnen een mum van tijd was er voldoende ondersteuning.” Uitvoering liet echter nog op zich wachten, doordat de grote providers niet mee wilden werken. Kaas: “Uiteindelijk heeft Breedband Loosdrecht het heft in eigen handen genomen en is zelf op zoek gegaan naar aannemers en dienstenleveranciers. Op 2 november zijn daarvoor de contracten getekend met WIONplus en PLINQ.”

De aanleg van glasvezel in Oud-Loosdrecht is daarmee één van de eerste projecten die, mede ondersteund door de provinciale subsidieregeling voor Hoogwaardige Communicatienetwerken, daadwerkelijk tot stand komen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
site NH
foto
---
auteur
site NH
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief