WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lintje Prof. Dr. Lafeber
Wijdemeren, vr 11 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanmiddag ontving prof. dr. H.N. Lafeber uit Nederhorst den Berg een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Smit.

Update 14-11-2014, 13.31: In de kop van onderstaand persbericht stond abusievelijk dat de heer Lafeber "Ridder" in de Orde van Oranje Nassau werd. Dat had "Officier" moeten zijn.


Prof. Dr. H.N. Lafeber.

persbericht

De heer Lafeber benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Op vrijdag 11 november ontving prof. dr. H.N. Lafeber uit Nederhorst den Berg een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Smit.

Tijdens een speciaal georganiseerd symposium werd stilgestaan bij de pensionering van de heer Lafeber. Al 25 jaar is hij verbonden aan het VU Medisch Centrum als Neonatoloog. Lafeber deed belangrijke onderzoeken naar voeding voor te vroeg geboren baby’s en verrichte baanbrekend werk voor de ontwikkeling van neonatale bewakingsapparatuur. Tienduizenden vroeggeboren kinderen over de hele wereld hebben baat bij deze apparatuur. De heer Lafeber staat nationaal en internationaal bekend als expert op beide gebieden.

Zijn kennis over de zorg voor vroeggeboren baby’s heeft Lafeber in verschillende ontwikkelingslanden vol passie overgebracht. Hij zette zich vrijwillig vele uren in om projecten op te zetten, te trekken en te ondersteunen. Dit deed hij bijvoorbeeld in Roemenië, waar hij met zijn inzet een noemenswaardige beperking van de sterfte van pasgeborenen heeft gerealiseerd.

De heer Lafeber was een inspirerende en enthousiaste en docent die altijd kon rekenen op volle collegezalen. Bovendien begeleidde hij vele promovendi en is hij auteur van verschillende publicaties. In 2005 werd hij uitgeroepen tot docent van het jaar.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
tweet Martijn Smit
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief