WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Resultaten Enquête
Wijdemeren, vr 4 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De resultaten van de enquête die het gemeentenbestuur liet uitvoeren onder de bevolking naar de tevredenheid en de toekomstverwachtingen zijn bekend.

Research 2 Evolve uit Hilversum voerde het onderzoek in de maand oktober uit onder 3.000 willekeurig geselecteerde Wijdemeerders van achttien jaar en ouder. Die ontvingen allemaal een brief, waarin ze gevraagd werd om hetzij schriftelijk, hetzij via een website de enqête in te vullen.

Van die 3.000 uitgenodigde Wijdemeerders leverden er slechts 24%, ofwel 711 een compleet ingevulde vragenlijst in.

De belangwekkendste punten uit de resultaten:

  • Voor dienstverlening scoort Wijdemeren een 6,3. Dat houdt niet over, maar het is voldoende.
  • Het vertrouwen in het gemeentebestuur is gemiddeld, zij het dat er een lichte nadruk van drie op de tien personen zegt dat men er weinig vertrouwen in heeft.
  • In de top drie van de wensen voor de toekomst staat met stip op één het behoud van de identiteit van het dorp (lees de eigen kern). Iets lager volgt de zeggenschap over de eigen buurt. De top drie wordt afgesloten door kwaliteit van de dienstverlening door de gemeente.
  • Achtentachtig procent van de respondenten vindt het heel belangrijk hoe de bestuurlijke toekomst van de gemeente eruit ziet.
  • 51% wil het eigen gemeentebestuur en het eigen ambtenarenapparaat houden, maar wil wel intensief samenwerken met andere gemeenten binnen de regio. 24% ziet wel wat in een fusie van het ambtenarenapparaat met een andere gemeente. En 16% geeft de voorkeur aan volledige fusie.
    (In dit rijtje vragen stond niet "compleet zelfstandig blijven", toch een voorkeur die min of meer door Wijdemeren2020 wordt uitgedragen.)
  • Opvallend is dat 53% van de respondenten er geen geld voor over heeft om de zelfstandigheid van Wijdemeren zo groot mogelijk te houden. (Bijv. 200 euro verschil in woonlasten met Hilversum.) 44% zegt daar wel geld voor over te hebben. 3% weet het niet.

Het complete resultaat is hier te vinden.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief