WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kermis of Gokhal?
Ankeveen, do 31 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning uit Ankeveen zou graag zien dat de gokspelen en de luide door elkaar schallende muziek van de kermis verdwijnen.

ingezonden brief

Kermis of gokhal?

Het irriteert mij al jaren dat kermissen steeds meer op een gokhal lijken. Of het nu gaat om fruitautomaten waarbij je voor muntjes speelt, dan wel probeert een horloge te winnen met een 'kraan', eigenlijk is dit gokken. En waar men in de kroeg of het casino nog 18 moet zijn wordt hier de jeugd schaamteloos het geld uit de zakken getrokken. Oneerlijke concurrentie? Meten met twee maten?

Uiteraard, een kermis moet winst draaien, maar wat is er mis met een Kop van Jut en andere oud-Hollandse vermaken? De jeugd kan al zat van de aangeboden spellen spelen op de smartphone.
Speel je bij een bepaalde tent om een prijs, waarvoor je soms heel veel muntjes/bonnen nodig hebt dan kun je zomaar 50 euro of meer kwijt zijn voor een artikel dat je in de winkel voor ruim de helft koopt.

Het zou de gemeente sieren als zij weer streven naar de ouderwetse kermis, vissen (iedereen heeft prijs) kop van jut, schiettent, ballen gooien, botsauto's, rups, draaimolen, poliep en ga zo maar door.

En wanneer het nu ook nog eens mogelijk zou zijn dat er één muziekinstallatie is voor de hele kermis, zodat je niet tig dingen door elkaar hoort en men elkaar probeert te overtroeven qua volume, midden in een woonwijk. Ik denk dat veel aan- en omwonenden daar heel blij mee zouden zijn. Om nog maar te zwijgen van audiciens.

Het zou toch fijn zijn wanneer de gemeente Wijdemeren eens het voortouw neemt en een voorbeeld is voor het hele land. Want vroeger waren de kermissen veel gezelliger. Ik denk dat we wat dat betreft een stapje terug moeten nastreven, zeker als kleine dorpskernen waar iedereen elkaar kent maar men elkaar door de herrie nauwelijks kan verstaan.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief