WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ter Sype als Opvanglocatie?
Wijdemeren, ma 30 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het COA en de gemeente onderzoeken de komende maanden of Ter Sype in Nieuw-Loosdrecht in aanmerking komt als opvanglocatie voor vluchtelingen.

persbericht

Onderzoek naar Ter Sype als opvanglocatie

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente onderzoeken de komende maanden of Ter Sype in Nieuw-Loosdrecht in aanmerking komt als opvanglocatie voor vluchtelingen. Partijen hebben afgesproken hier uiterlijk 1 september 2016 duidelijkheid over te hebben.

Burgemeester Smit: “Komende maanden onderzoeken we de mogelijkheid om opvang te realiseren op Ter Sype. Belangrijke factoren zijn de tijdsplanning, financiën, ruimtelijke en technische aspecten. Als de uitkomst van deze verkenning positief is, ga ik uiteraard intensief in gesprek met inwoners. Daarna neemt de gemeenteraad een definitief besluit.”

Informeren inwoners

De gemeente wil iedereen zo goed mogelijk informeren. Op de website van de gemeente staat de meest actuele informatie, op www.wijdemeren.nl/vluchtelingen.

Dringend behoefte aan opvangplekken

Het COA verzocht de gemeente Wijdemeren opnieuw de mogelijkheden van Ter Sype te onderzoeken. Er is op dit moment nog steeds dringend behoefte aan opvangplekken. Het zou gaan om opvang voor ongeveer 400 personen, voor een periode van twee tot drie jaar. Eerder is deze locatie ten zuiden van de Tjalk door het COA afgewezen, vanwege de bodemkwaliteit en de aanwezigheid van diverse sloten.

Vluchtelingen in Wijdemeren

In het voorjaar van 2016 verzocht de gemeenteraad de burgemeester zich in te blijven zetten voor de opvang van vluchtelingen in Wijdemeren. Afgelopen tijd is in nauwe afstemming met Hilversum de haalbaarheid van het MOB complex op de grens van Hilversum en Nieuw-Loosdrecht onderzocht. Vanwege de aanwezigheid van huidige huurders, de hindercontour van het vliegveld en hoge investeringskosten blijkt het MOB complex definitief geen haalbare optie.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief