WIJDEMEERSE WEBKRANT
Alette en het Ambtenarentekort
Loosdrecht, ma 30 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Alette Zandbergen (DLP) maakt zich zorgen over het (vermeende) ambtenarentekort van Wijdemeren, het vooruitlopen op de begroting en het gevolg voor de bestuurskrachtmeting.

ingezonden bericht

Wethouder zet de bloemetjes buiten.

Het houdt me flink bezig de ontwikkelingen van afgelopen week. Gênante vertoning tijdens de commissievergadering. Gemeente maakt fout, burger wordt door wethouder doorverwezen naar een rechter en betaalt zich ondertussen blauw. De wethouder komt met het excuus “ambtenarentekort”. Ammehoela denk ik dan. Naar mijn idee draait de wethouder gewoon het ambtenarenapparaat (moedwillig) de vernieling in.

Overbelasting

De uitspraken van wethouder Reijn “Ik heb een hekel aan regels” & “Tempo, tempo” echoën nog steeds na in het gemeentehuis. Daarnaast vermoed ik dat de wethouder inmiddels een tennisarm moet hebben van de vele keren dat er uit de reserves gegraaid wordt om plannetjes betaald te krijgen. De bloemetje worden letterlijk en figuurlijk door dit college buiten gezet. Het ene na het andere onthullingsmomentje kunnen we bewonderen. In razend tempo worden nog even voor de verkiezingen wat pr-momentjes gecreëerd, vast om de fusie-foie-gras te verhullen. De inwoners zien het echt wel, ze zijn geen domme ganzen.

Voor degenen die het niet helemaal snappen hoe een gemeente werkt. De wethouder zit aan het stuur en het ambtenarenapparaat is de motor. Wat de bestuurder wil dient het ambtenarenapparaat uit te voeren (als het binnen de wetten en regels past). Van te voren maak je een plan met een begroting. De bomen reiken niet tot in de hemel. Helder en simpel. Tja en als je dan diverse projecten naar voren haalt en van alles omhaalt wat VOORAF niet begroot was kom je klem. Je hoeft geen Einstein te zijn om dat te snappen. Een overbelasting van je motor. En de ambtenaren halen alles uit de kast om het toch draaiende te houden. Maar als je overvraagt gaat de rek er wel uit en de wethouder noemt dat ambtenarentekort, hoe krom.

Kortom de wethouder zet de bloemetjes buiten en de burger betaalt de rekening (financieel en uithuwelijking aan Hilversum).

Zorgen

Beste inwoners van Wijdemeren ik, wij van De Lokale Partij maken ons zorgen. Het lijkt erop dat dit college onze gemeente verkwanselt met als eindresultaat dat ze straks allemaal een vinkje op hun cv kunnen zetten achter “we hebben toch maar mooi een fusie voor elkaar gekregen (met al die tegenwind die we kregen)".

Eigenlijk moet ik me tot Deloitte richten. Die zijn hopelijk hopelijk slim genoeg om hier doorheen te prikken wanneer zij de kracht van ons bestuur gaan meten.

Tot slot. Beste burger als u een fout van de gemeente hersteld wil krijgen stel dan een onthullingsmomentje voor met een glas bubbels, dat doet vast wonderen.

Alette Zandbergen
De Lokale Partij

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief