WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Taxus-snoeisel tegen Kanker
Wijdemeren, ma 30 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanaf 20 mei kunt u uw taxus-snoeisel aanbieden voor het goede doel, om het aan te bieden ter verwerking voor medicatie tegen kanker.

persbericht

Uw taxussnoeisel levert een chemokuur op

Heeft u een taxushaag? Vanaf 20 mei kunt u uw snoeisel aanbieden voor het goede doel! Van half mei tot eind september zamelen twee stichtingen in onze regio het taxus-snoeisel in, om het aan te bieden ter verwerking voor medicatie tegen kanker. Dit jaar kunt u uw snoeisel aan huis laten ophalen door Stichting Taxus Taxi of brengen naar de GAD scheidingsstations, waar de containers van Stichting Vergroot de Hoop staan. Ook bij verschillende gemeenten zullen inzamelcontainers komen te staan, bijvoorbeeld op begraafplaatsen.

Taxus behoort tot de inheemse naaldbomen en wordt in Europa met name als haagplant gebruikt. Naast haar sierlijke uitstraling hebben de jonge scheuten van de taxus ook geneeskrachtige werking. Al in 1963 ontdekten wetenschappers dat diverse taxussoorten anti-tumoractiviteiten vertonen. In de naalden van de jonge taxusscheuten zit het voorproduct van Taxol, een stof die als hoofdbestanddeel dient van de chemotherapie.

Aan huis op laten halen of wegbrengen

De GAD verleent beide stichtingen in het snoei-seizoen toestemming om de taxus scheuten op te halen/ in te zamelen. Vanaf 15 juni 2016 kunt u uw snoeisel wegbrengen naar de scheidingsstations van de GAD. Vanaf 20 mei haalt Stichting Taxus Taxi uw snoeisel gratis aan huis af. Om het snoeien extra makkelijk te maken, biedt de stichting gratis Taxus Taxi Tassen en knipzeilen aan. De tassen zijn online te bestellen, maar ook af te nemen bij Plantenmarkt Boskoop, Goyergracht Zuid 1B, Eemnes (aan de rand van Laren). Kijk voor alle informatie op www.taxustaxi.nl. Voor informatie over Stichting Vergroot De hoop kijkt u op www.vergrootdehoop.nl

Deelname

Wij vragen u alleen jonge scheuten in te leveren (tot 15 cm lang), deze bevatten de werkzame stof. Elke kilo opgehaald snoeisel levert een vergoeding op. Deze vergoeding besteedt de regio Gooi- en Vechtstreek aan een goed doel dat een relatie heeft met dit onderwerp. Op de website van de GAD kunt u binnenkort zien wanneer de inzameling van start gaat en welk goed doel er gekozen wordt. Naar verwachting kunt u vanaf half mei uw snoeisel aan huis laten ophalen. Vanaf half juni kunt u uw snoeisel inleveren bij de scheidingsstations.

Goed doel

Per ingezamelde kubike meter snoeisel gaat een bijdrage naar een regionaal goed doel. Door de regio is gekozen voor Stichting Viore. Viore is een informatie- en activiteitencentrum voor mensen die leven met de gevolgen van kanker. Dat wil zeggen voor mensen die kanker hebben (gehad), voor hun naasten en voor nabestaanden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief