WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Knorr, Pont, Bord, Welstand
Wijdemeren, do 12 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tijdens de commissievergadering kwam de nieuwbouw op het Knorrterrein aan de orde, alsmede toeristische bebording en de welstandscommissie.

Knorr, goed plan


De heer Paardekooper van Reshape.

De heer Paardekooper kwam namens Reshape, de projectontwikkelaar, inspreken over de plannen met het Knorrterrein. De commissie was te spreken over het plan en hoopt dat er snel gebouwd kan gaan worden. Wel graag duurzaam, zoals Stan Poels (GL/PvdA), wellicht ten overvloede, benadrukte.

Heen en Weer, Heen en Weer


Commissievoorzitter Sieta Vermeulen (VVD)

Bij de toeristische bebording kwam een diepgaand verschil van inzicht boven drijven. Mooie borden in de gemeente is prima, maar niet daarbuiten en zeker niet op de snelweg, zo was de mening van enkele partijen. Anderen daarentegen wilden graag borden op de A1, de A2 en de A27 om toeristen te verlokken om naar het Loosdrechts Terras of het Willie Dasplein af te slaan. Hilbrand Korver, die insprak wees erop dat de ANWB een wandelroute van Amsterdam naar Arnhem heeft geopend. Laat die wandelroute nu juist exact bij Nigtevecht over het door Hilbrand (heen en weer, heen en weer) in de vaart gehouden pontje de Vecht oversteken. Een mooier gedenkteken voor Drs. P is in Wijdemeren niet te vinden.

Welstandscommissie


Martin Vuyk en Robby Israel, de VVD fractie in de commissie.
Geen behoefte aan Welstand.

Het avondje commissie werd afgesloten met een terechte klacht van Martin Vuyk (VVD). Om de drie jaar worden leden van de Welstandscommissie benoemd. De Welstandscommissie is een provinciale aangelegenheid. Wijdemeren maakt sinds 1 januari 2004 voor de welstandstoetsing (op basis van artikel 12 Woningwet) gebruik van de diensten van de Stichting Welstandszorg Noord-Holland (WZNH). Deze Stichting heet sinds 1 januari 2016 Mooi Noord-Holland. (De welstandscommissie bepaalt of een gebouw mooi is of niet en of de ramen wel op de goede plek zitten.)

Nu staat de heer Ir. E. Kuchlein op de rol om benoemd te worden. Martin Vuyk stoorde zich er aan dat nog nooit een lid van de Welstandscommissie de moeite nam om zich in Wijdemeren aan de raad te komen voorstellen. In het raadsvoorstel staat een C.V. van de heer Kuchlein, maar dat overtuigde Martin Vuyk niet. "Mischien heeft hij wel verstand van Zaanse Huisjes?"

Overigens heeft de VVD in Wijdemeren geen enkele behoefte aan een Welstandscommissie, maar dat terzijde.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief