WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dauwtrappen Kortenhoef
Kortenhoef, ma 2 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op Hemelvaartsdag 5 mei kunt u vanaf 5 uur tot 7 uur ’s ochtends meedoen aan het traditionele dauwtrappen.

persbericht

Vroeg dauwtrappen in Kortenhoef

Op Hemelvaartsdag 5 mei kunt u vanaf 5 uur tot 7 uur ’s ochtends meedoen aan het traditionele dauwtrappen. Start en finish zijn bij ‘De Oude School’ op de Kortenhoefsedijk 145 in Kortenhoef. Het is een unieke wandel- en vaartocht door het polderlandschap, onder andere door het trilveen en het hoge riet. De kosten zijn slechts 3 euro en voor kinderen 1,50. Dan krijgt u onderweg ook nog thee, koffie of limonade.

Deze vroege Dauwtraptocht begint in het donker en wordt al jaren georganiseerd door de stichting BLOK met een vaste groep vrijwilligers die u over varen, die de koffiestop bemensen en andere werkzaamheden verrichten.

Dauwtrappen stamt van een folkloristisch gebruik om op Hemelvaartsdag blootsvoets in het nog bedauwde gras te lopen. De voorvaderen van Krijn en Wout Spaan namen aan dat dauw op deze bepaalde dag magische en genezende krachten bezat.

Maakt u zich geen zorgen, op 5 mei a.s., mag u uw schoenen, laarzen of klompen gewoon aanhouden. Het wordt zelfs aangeraden om waterdicht schoeisel aan te trekken door het natte zod. U wandelt op terreinen die normaal niet toegankelijk zijn, met dank aan Natuurmonumenten en diverse particulieren. En het unieke van het Kortenhoefse dauwtrappen is dat u ook op een praam mag meevaren, tenzij u een koud polderbad verkiest.

Dauwtrappen heeft nog steeds iets magisch. Als u in de vroege Hemelvaartochtend uw schreden voorzichtig in het natte Kortenhoefse gras zult zetten, zult u ongetwijfeld de bijzondere kracht van de natuur aan den lijve ervaren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

Comité 4 en 5 mei
bron
Weekbl. Wdm.
foto
Weekbl. Wdm
auteur
Weekbl. Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief