WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Chris Keulemans bij KadD
Kortenhoef, ma 2 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Chris Keulemans zal Connie Palmen interviewen op donderdagavond 12 mei op de literaire avond van Kunst aan de Dijk in Kortenhoef.

persbericht

Chris Keulemans zal Connie Palmen interviewen
bij Kunst aan de Dijk Kortenhoef

Op donderdag 12 mei 2016 verwelkomt Kunst aan de Dijk schrijfster Connie Palmen in het Oude Kerkje in Kortenhoef. Connie Palmen zou worden geïnterviewd door tv boekenpresentator Wim Brands.

Wim Brands is op maandag 4 april jl. onverwacht overleden. Anne Wertheim, vicevoorzitter van Kunst aan de Dijk Kortenhoef, heeft schrijver en journalist Chris Keulemans gevraagd om Wim Brands te vervangen. Keulemans is een begenadigd spreker en interviewer en bovendien kenner van het werk van Connie Palmen. Kunst aan de Dijk Kortenhoef is verguld met zijn komst naar het Oude Kerkje. Het belooft - ondanks het missen van Wim Brands - behalve een beladen - ook een inspirerende avond te worden.

Chris Keulemans (Tunis, 1960), was tot september 2014 artistiek directeur van de Tolhuistuin. Keulemans groeide op in onder meer Bagdad, Irak. In 1984 richtte hij de Amsterdamse literaire boekhandel Perdu op, dat nog altijd bestaat. In 1990 begon hij als programmamaker bij De Balie, centrum voor cultuur en politiek in Amsterdam. Van 1995 tot 1999 was hij hier directeur. Hij hielp onder andere bij het oprichten van Press Now, om onafhankelijke media in de Balkan te steunen. Hij is sinds jaren bestuurslid van het ASKV, steunpunt voor vluchtelingen.

Hij publiceerde zes boeken, fictie en non-fictie, en publiceerde talrijke artikelen over kunst, engagement, migratie, muziek, cinema en oorlog in o.a. de Volkskrant en Vrij Nederland. Hij is een veelgevraagd debatvoorzitter. Hij schreef essays voor publicaties van Jonas Staal, Lidwien van de Ven, Anna Tilroe, Gert Urhahn, Fiona Tan en de tentoonstelling The Unwanted Land (2010-2011). Voor een onderzoek over kunst in tijd van crisis of gewapende conflicten reisde hij door steden als Beirut, Jakarta, Algiers, Prishtina, Sarajevo, Tirana, New York, New Orleans en Ramallah, waar hij talrijke gedreven en getalenteerde kunstenaars opzocht.

De literaire avond – zonder pauze – is afgelopen om 21.30 uur waarna er gesigneerd wordt. Boekverkoop is in handen van Libris Boekhandel Voorhoeve uit Hilversum.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

Comité 4 en 5 mei
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief