WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rode Kruisweek, 19 - 25
RegioGV, 16 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tienduizenden vrijwilligers gaan tijdens de Rode Kruis Week, van 19 tot en met 25 juni, met een collectebus langs de deuren om een bijdrage te vragen voor het Rode Kruis.

persbericht

Rode Kruis Week in de Gooi en Vechtstreek van start

Tienduizenden vrijwilligers gaan tijdens de Rode Kruis Week, van 19 tot en met 25 juni, met een collectebus langs de deuren om steun te vragen voor de regionale hulp van het Rode Kruis. Ook worden er in het gehele land activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Hier om te helpen’. Dat gebeurt ook in Hilversum.

Regio

Op zaterdag 25 juni van 10:00 tot 17:00 uur staan onze vrijwilligers klaar in de Kerkstraat van
Hilversum. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen daar gratis meedoen aan de Red Cross Quest, een leerzaam spel waarmee zij een diploma kunnen halen. Daarnaast kan iedereen getuige zijn van een AEDdemonstratie. Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans neemt toe als binnen 6 minuten wordt gestart met hartmassage en zo snel mogelijk een draagbaar AED toestel wordt gebruikt.

Rode Kruis Week

Ieder jaar is er een speciale Rode Kruis Week. Tijdens deze week is er aandacht voor regionale hulpverlening van de noodhulporganisatie en wordt door alle afdelingen in het land gecollecteerd. Met de opbrengst van de collecte worden sociale activiteiten zoals inloopsoos, contactcirkels, ontmoetingsactiviteiten en dagjes uit gefinancierd. Ook voorlichting op scholen, EHBO-opleidingen aan vrijwilligers worden mede mogelijk gemaakt door deze collecte.

Hier om te helpen

Het Rode Kruis staat altijd paraat en biedt hulp bij noodsituaties, rampen en oorlogen. Of het nu gaat om een brand in een bejaardentehuis, een ongeval bij de Nijmeegse Vierdaagse, droogte in Afrika of geweld in Syrië: het Rode Kruis helpt direct, altijd en overal. Nationaal en internationaal staan onze vrijwilligers en professionele hulpverleners klaar met voedsel, water, medische hulp en onderdak. We helpen bij evacuaties en herstellen contact tussen mensen die elkaar in een noodsituatie uit het oog zijn verloren. Ook bereiden we de mensen voor op een noodsituatie of ramp. Dat doen we in Nederland door zo veel mogelijk mensen EHBO kennis en vaardigheden bij te brengen via onze cursussen en EHBO- app. Maar ook door advies te geven wat te doen in voorbereiding op specifieke noodsituaties. Zodat mensen zichzelf en anderen kunnen helpen in geval van nood.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief