WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DLP: Raad bij AZC Gesprek
Loosdrecht, wo 15 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De fractie DLP wenst dat in principe alle raadsleden de gesprekken bij kunnen wonen die burgemeester Martijn Smit gaat voeren over het onderzoek naar een AZC op Ter Sype.

In onderstaande email van DLP, die maandagavond verzonden werd, stelt de partij aan burgemeester Martijn een ultimatum. Voor dinsdag 14.00 uur (gisteren) wenst DLP antwoord op de eis dat alle raadsleden die dat wensen, aanwezig kunnen zijn bij de bijeenkomsten waar circa tien omwonenden van Ter Sype per keer hun mening kunnen geven over het onderzoek naar de vestiging van een AZC op het terrein van Ter Sype. Omdat het ultimatum alle raadsleden aan gaat, verzond de burgemeester nog gisteren, na goedkeuring van DLP, de email naar de volledige raad met een begeleidende brief.

Omdat de hoeveelheid berichten over de opvang van vluchtelingen in Wijdemeren neemt flink toe. Daarom openen wij een nieuw dossier Opvang.

Dossier Opvang

email DLP op website Wijdemeren

Datum: 13 juni 2016
Onderwerp: aanwezig zijn bij alle ‘gespreksgroepen’

Geachte burgemeester, beste Martijn,

Op 10 juni ontvingen wij de antwoorden op onze vragen over de mogelijke vluchtelingenopvang op Ter Sype. U doet daarin een voorstel om slechts 2 raadsleden aanwezig te laten zijn bij de ‘gespreksgroepen’, wij zijn het daar niet mee eens. Tenzij u bedoelt 2 raadsleden per fractie.

Daarnaast zijn niet alle antwoorden duidelijk, daar komen we later zeker op terug.

Als raadsleden hebben wij een grote en verantwoordelijke rol in dit kader. Wij vinden het onbegrijpelijk en ook niet transparant dat er slechts 2 van de 19 raadsleden toegelaten worden bij de gespreksgroepen. De aanmeldingen van raadsleden lopen inmiddels binnen dus de wens wordt breder gedeeld! Gespreksgroepen van maximaal 10 aanwonenden zijn in onze ogen echt geen ‘persoonlijke gesprekken’! Juist raadsleden, de volksvertegenwoordigers pur sang, die de beslissing moeten nemen, past het zeker bij dit onderwerp goed te luisteren naar wat er leeft. En vooral dit op te halen uit de eerste hand. Wél straks beslissen en nu niet mogen luisteren dat wringt bij ons. Enkel en alleen luisteren, dat willen we. Het gaat ons niet om mee te praten tijdens die sessies. Wat De Lokale Partij betreft is het aan de uitgenodigde mensen of zij akkoord gaan met de aanwezigheid van raadsleden. En wij horen vele geluiden die duidelijk maken dat die wens ook leeft bij hen, dat raadsleden wel aanwezig zijn.

Naar verwachting zal op 23 juni in de commissie bestuur en middelen de vluchtelingenopvang ook wel als onderwerp door de inwoners ingebracht worden. Tevens staat het ook al sec op de agenda. De bijeenkomsten van 15, 17 en 18 juni zijn een middel om hetgeen leeft te horen. Het geluid van aanwonenden is een belangrijk aspect maar dekt zeker niet wat leeft in het dorp. Wij komen hier nog met aanvullende vragen over. Wij rekenen erop dat u ruim baan geeft aan raadsleden die komen luisteren tijdens de bijeenkomsten. Graag ontvangen wij daar uiterlijk deze dinsdagmiddag 14.00 uur uw fiat op.

Wij hopen dit in eerste instantie met een rechtstreeks 1 op 1 bericht met u in gezamenlijkheid te bereiken en brengen dit liever niet in de politieke arena. We zijn er allen bij gebaat dat we niet struikelen over/in/tijdens het proces.

Met vriendelijke groet,

Alette Zandbergen en Gert Zagt
De Lokale Partij

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK/DLP
foto
---
auteur
RJ/DLP
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief