WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Even Omkeren...
Kortenhoef, do 9 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Langzaam hobbelde de auto achterwaarts de sloot in. Een merkwaardig gezicht vanmiddag op de Kortenhoefsedijk.

Vanmiddag stonden wij even te praten op de Kortenhoefsedijk. Er stopte een auto met achter het stuur een oudere dame. Zij stapte uit en vroeg of aan ons of zij zo in Bussum zou komen als zij door zou rijden over de Dijk. Nu reed zij richting Loosdrecht, dus precies de verkeerde kant op. Wij raadden haar daarom aan om om te keren en terug te rijden naar de Kerklaan en de Smidsbrug.

Zo gezegd, zo gedaan. Zij keerde om. Dat ging echter niet helemaal zoals gepland.


Foto: Rik Jungmann

Tot onze verbazing zagen wij haar auto langzaam, enigszins hortend en stotend, achteruit het vrij steile talud af sukkelen, tot ze tot stilstand kwam, hangend tussen de weg en de sloot.


Foto: Peter Tieleman.

Wij hielpen de geschrokken dame uit haar benarde positie en belden bergingsbedrijf Van Rijn uit 's-Graveland. Dat zegde toe te komen. Het was het eerste wat ons in deze situatie te binnen schoot.

Intussen was de onfortuinlijke chauffeuse op een bankje bij Willem Buma in de tuin in de schaduw bijgekomen van de schrik. Omdat het nog wel even duurde voor Van Rijn verscheen, vervolgden wij ons zomerse fietstochtje met kakelverse WWK kopij.

bron
WWK
foto
div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief