WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Napret Feest De Drie Dorpen
Ankeveen, vr 3 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Afgelopen zondag vierde Hotel De Drie Dorpen feest. Dat feest galmt nog wat na. Zo is er het boekje en een persbericht van VDL over de nieuwe bus. Beiden zijn opmerkelijk.

Geschiedenis De Drie Dorpen

De Drie Dorpen nam vanwege het feest van afgelopen zondag een blik in het verleden. Jan Hendriks dook in de geschiedenis van De Drie Dorpen, het etablissement dat ooit als klein café zijn naam kreeg door de ligging bij de Klapbrug op het "drielandenpunt" van 's-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen. Het resultaat is een mooi boekwerkje. Jan Hendriks beschrijft de Cannenburgerweg. Een straatnaam die is afgeleid van de naam van de man die op eigen kosten de weg liet verharden. Tal van panden en namen van bewoners in de afgelopen eeuwen komen langs.
In de geschiedenis die opgediept werd over De Drie Dorpen komen uiteraard de families De Jong, Sannes, de vroegere uitbaters, en de huidige eigenaren, de familie Van Ter Meij zeer uitgebreid aan bod.

De wereld van de touringcar

Wim van ter Meij begon 12,5 jaar geleden met busbedrijf Wijdemeren Tours. Min of meer als hobby. Die hobby liep uit de hand. Zodanig dat afgelopen zondag VDL, de bouwer van touringcars, maar ook de eigenaar van de autofabriek in Borne, een persbericht uit deed gaan naar de wereld van de touringcarbedrijven. Hieronder het persbericht, dat een mooi inkijkje biedt in de ontwikkelingen op touringcargebied, zoals usb en 220 volt bij iedere zitplaats en de lichtgewicht bouw.

persbericht

Eerste Nederlandse VDL Futura FDD2

De eerste VDL Futura FDD2 voor de Nederlandse markt is geleverd aan Wijdemeren Tours. Op zondag 29 mei 2016 vierde Wijdemeren Tours het 12,5 jarig bestaan.

Deze feestelijke gebeurtenis werd aangegrepen om de VDL Futura FDD2 officieel te overhandigen. “We zijn niet alleen trots op ons 12,5-jarig jubileum maar ook op het feit dat we de eerste Futura FDD2 voor de Nederlandse markt aan ons wagenpark kunnen toevoegen. Met deze nieuwe dubbeldekker kunnen we onze passagiers niet alleen veilig en betrouwbaar, maar ook zeer comfortabel vervoeren”, aldus Wim van ter Meij, directeur Wijdemeren Tours.

VDL Futura FDD2 ook inzetbaar als Royal Class

De VDL Futura FDD2-141 voor Wijdemeren Tours heeft een 91+1+1 stoelindeling en heeft de mogelijkheid tot ombouwen naar Royal Class met een 66+1+1 opstelling. Er is veel aandacht besteed aan passagierscomfort, zo is de dubbeldekker voorzien van 91 luxe stoelen en alle zitplaatsen hebben een 220 volt stopcontact en usb aansluiting. Zowel in het benedendek als in het bovendek zijn 3 beeldschermen bevestigd. Dankzij het zeer ruimtelijk ingerichte interieur en bagagecompartiment biedt de dubbeldekker veel plaats aan passagiers en hun bagage. Daarnaast is het voertuig uitgerust met de modernste veiligheidsassistentiesystemen.

Maximaal rendement

Voor de VDL Futura FDD2 wordt een lichtgewicht modulaire bouwconstructie toegepast, een voorbeeld hiervan is de nieuw ontwikkelde tussenvloer van sandwich materiaal. Deze constructiewijze zorgt voor flinke gewichtsbesparingen en biedt de touringcarondernemer de mogelijkheid om meer passagiers mee te nemen. VDL combineert de lichtgewicht bouwwijze met zeer zuinige en efficiënte DAF aandrijflijnen en een aerodynamische vormgeving. Voor de touringcarondernemer levert dit aanzienlijke brandstofbesparingen op. Meer passagiers en lagere brandstofkosten resulteren in maximaal rendement voor de ondernemer.

Reisplezier voor passagier en chauffeur

De ruime stahoogtes in beneden- en bovendek, in het onderdek maar liefst 186 cm, de lichte kleurstelling en de ronde ‘soft design’ vormgeving van het interieur bieden de passagiers een optimale leefomgeving. Een echte innovatie is de vergrote zichthoek van de chauffeur, verwezenlijkt door het schuin naar boven laten lopen van de tussenvloer bij de voorruit. Dit geeft een groot ruimtegevoel en een optimaal zicht.

Wijdemeren Tours

Het wagenpark van Wijdemeren Tours bestaat uit 8 VDL-voertuigen, 1 MidEuro, 1 Jonckheere, 2 Axial’s, 2 Synergy’s, 1 Futura Classic en daar is nu de Futura FDD2 aan toegevoegd. Dankzij deze gevarieerde vloot kent Wijdemeren Tours veel inzetgebieden, zoals schoolreisjes, groepsreizen in binnen- en naar het buitenland en langeafstandsvervoer, in de winter naar wintersportbestemmingen en in de zomer naar diverse bestemmingen binnen Europa.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief