WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Directe Link naar Bericht
Wijdemeren, ma 18 juli 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Soms wilt u de inhoud van een bericht in de WWK delen met iemand anders. Als u vanuit uw browser klikt op 'delen' dan gaat dat niet altijd zoals u wilt.

U wilt in zo'n geval vrijwel altijd dat de persoon aan wie u de link stuurt door op de link te klikken direct op het bericht komt. Nu is het probleem dat als u vanuit uw browser de link deelt de kans 10 tegen 1 is dat u dan de link naar de homepage van de WWK verzendt en niet de link van het bericht. (homepage = www.wijdemeren.com/webkrant/)

De ontvanger klikt op de link en ziet de homepage van de WWK. Hij of zij moet dan alsnog op zoek gaan naar het bericht dat u bedoelt. Niet zo heel handig. Zeker niet als het bericht oud is en niet meer in de ladder links op de homepage staat.

Directe link

Mail a Friend

Daar hebben wij het volgende voor bedacht. Het envelopje rechtsboven iedere pagina. Als u daarop klikt in een bericht, dan opent zich een emailtje met de directe link van het bericht dat u op dat moment op uw scherm heeft staat. Als u dat doet hierboven, dan opent zich een mailtje met de volgende tekst:

"Lees dit eens: www.wijdemeren.com/webkrant/2016/jul16/160718-02.php te vinden op www.wijdemeren.com"

In het rood ziet u de directe link naar dit bericht. U kunt die link copiëren en in uw eigen tekst zetten of in een email copiëren en verzenden. (In het mailtje dat zich opent heeft de tekst geen kleur. Probeer het maar.)

U kunt ook het mailtje, dat voor u geopend is door klikken op het envelopje, voorzien van een emailadres van degene die u attent wilt maken op dit bericht en het verzenden.

Een voorbeeld? De directe link naar de video van de afscheidsmusical van de Mr. Kremerschool is http://www.wijdemeersewebkrant.nl/2016/jul16/160713-01.php

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief