WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Handpaal Onthuld
Oud Loosdrecht, vr 8 juli 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

School De Catamaran uit Loosdrecht won het debat in de jeugdraad en keerg daarom van de gemeente een Handpaal om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid.

persbericht

Handpaal onthuld bij de Catamaran

Samenwerkings School De Catamaran uit Loosdrecht is de grote winnaar van de jeugdraad 2016. Op 17 maart 2016 wonnen zij het debat van de vier andere deelnemende basisscholen. Hun voorstel: het plaatsen van een ‘handpaal’ om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid rond de school. De gemeente voert het project van De Catamaran daadwerkelijk uit. Vanochtend is de  handpaal onthuld. De paal staat in de straat Bleekveld.

Veilig naar School

Wethouder Reijn: “Ontzettend leuk dat de kinderen zelf het initiatief voor de handpaal genomen hebben en dat we hem nu ook daadwerkelijk kunnen onthullen.” Het plaatsen van de handpaal past in de ambitie van de gemeente Wijdemeren om het komende jaar veel aandacht te besteden aan verkeersveiligheid rond basisscholen.

Met het project Veilig naar School komen de wethouders Reijn en Van Rijkom naar de scholen om te praten over verkeersbewustzijn van kinderen en de inrichting van de openbare ruimte en verkeerseducatie. Daarnaast biedt de gemeente alle basisscholen in Wijdemeren kosteloos verschillende educatielijnen aan, die inzetten op gedragsverandering van kinderen én ouders.

“We werken voor dit project samen met Veilig Verkeer Nederland. Vandaag hebben we bovendien gehoord dat we van de provincie Noord-Holland subsidie krijgen voor Veilig naar School. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.” 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief