WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gemeenschapsfonds i.o.
Wijdemeren, za 30 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wijdemeren krijgt een Gemeenschapsfonds waaruit lokale maatschappelijke initiatieven en projecten gerealiseerd kunnen worden.

persbericht

“Van, voor en door inwoners”
Wijdemeren krijgt Gemeenschapsfonds

Wijdemeren krijgt een Gemeenschapsfonds waaruit lokale maatschappelijke initiatieven en projecten gerealiseerd kunnen worden. Op woensdag 27 januari kwamen de zeven bestuursleden van het bestuur in oprichting voor het eerst bijeen.

Cadeau aan de dorpen

Wethouder Betske van Henten: “ik beschouw het Gemeenschapsfonds Wijdemeren als een cadeau voor de dorpen van Wijdemeren. Het wordt een fonds van, voor en door inwoners. Dit past naadloos bij het motto van het college van burgemeester en wethouders ‘De samenleving centraal’. Het is een prachtige kans om projecten en initiatieven vanuit inwoners te realiseren die anders financieel moeilijker van de grond zouden komen.  We juichen als gemeente dit initiatief toe en leveren de komende vier jaar een financiële bijdrage aan het fonds van 12.500 euro per jaar.”

Initiatief

Het initiatief van het oprichten van het gemeenschapsfonds ligt bij een anonieme vermogende inwoner die medewerking van de gemeente gevraagd heeft. Dit verzoek was aanleiding voor de gemeente om de wenselijkheid van een gemeenschapsfonds onder een aantal actieve inwoners te peilen. Uit de enthousiaste reacties werd duidelijk dat een lokaal fonds dat gelden werft, beheert en besteedt aan lokale doelen zeker zou passen bij de dorpen van Wijdemeren. Zeven bevlogen en actieve inwoners (Yvonne Sikking, Saskia Luijer, Rin van der Molen, Jan Willem Schermerhorn, Adriaan Mol, Sabine Hendriks en David Pos) gaan zich voor het fonds inzetten en vormen straks het bestuur.

Van start

Het bestuur in oprichting gaat nu van start met het oprichten van het fonds. Eerste stap is het opstellen van de statuten en het formuleren van de visie en de missie.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief