WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cantemus op Toernee
Wijdemeren, do 28 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het koor Cantemus verzorgde in 2015 optredens in verzorgingshuizen, die zo succesvol bleken dat ook dit jaar weer een toernee verzorgd wordt.

ingezonden bericht

Cantemus vierde het vorig jaar haar 60 jarig bestaan.

In het voorjaar schreef het bestuur van het koor Cantemus alle verzorgingshuizen in de regio aan met de aanbieding om in dat jubileumjaar gratis  te komen zingen. Dat bleek een succes. Onder leiding van de enthousiaste koordirigent Paul Snoek werden verschillende optredens verzorgd.

Naast het prachtige Jubileumconcert dat in Oktober in de Sypekerk is uitgevoerd, was er de Kerstsamenzang en een grote serie optredens in de genoemde verzorgingshuizen. 

Woensdag 18 december j.l. werden er zelfs 3 kerstconcerten gegeven in 3 huizen in de regio.
Hiervoor werd  een bus gehuurd en gingen we naar Hilversum, Huis ter Heide en Maarssen. Achter op de bus stond “Daar zit muziek in”.

Overal werd Cantemus enthousiast ontvangen en bezorgde het koor zichzelf maar ook de toehoorders mooie momenten. Met deze actie heeft Cantemus er weer heel wat enthousiaste luisteraars bij want overal werd gevraagd dit in 2016 te herhalen. En een kleine vergoeding werd toegezegd.
Ook heeft het geleid tot groei van het koor, want een aantal nieuwe leden wilden er graag bij zijn. Terwijl het tijdstip van de repetitie ook voor velen prettig is.

Plannen zijn er ook voor 2016. Werden er het afgelopen jaar vooral muziekstukken gekozen die in het archief zijn te vinden. De nieuwe nummers vielen ook bij de koorleden in goede aarde en in het nieuwe jaar zal het programma daarmee worden uitgebreid.

Er is nog plaats voor enkele nieuwe leden. Elke dinsdagmiddag van 16 uur tot 17.30 is er weer een wekelijkse repetitie in het wijkgebouw aan de Eikenlaan.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief