WIJDEMEERSE WEBKRANT
E-books lenen in Loosdrecht
Nieuw Loosdrecht, do 14 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanaf 15 januari besteden de bibliotheken landelijk aandacht aan het lenen van e-Books via de lokale bibliotheek.

persbericht

Overal en altijd lezen steeds eenvoudiger
Schrijvers zetten bibliotheekcollectie in de schijnwerpers met twitterestafette

Met uw bibliotheekpas hebt u toegang tot meer dan 10.000 e-book titels. Vanaf 15 januari besteden de bibliotheken landelijk aandacht aan het lenen van e-Books via de lokale bibliotheek.

Een gevarieerde groep schrijvers twittert ter ondersteuning van de e-bookcampagne een maand lang om de beurt over zijn of haar favoriete titel onder de hashtag #FavEbook. Op die manier willen zij alle potentiële lezers uitnodigen en stimuleren om het gemak en plezier van e-books te ervaren.
Aan de twitterestafette doen o.a. mee: Kluun, Abdelkader Benali, Franca Treur, Paul van Loon, Loes den Hollander, Ronald Giphart en Guus Kuijer. Ook auteurs van informatieve boeken zoals oud-hockeycoach Marc Lammers, YouTube-fenomeen Bardo Ellens, culinair journalist Felix Wilbrink en meditatieleraar en muzikant Tijn Touber twitteren mee.

Wist u al dat de bibliotheek toegang biedt tot duizenden legale, mooie e-books? Actuele titels, nieuwe titels en klassiekers. Daarom: e-books, leen ze bij de Bibliotheek!!
De Bibliotheek staat bekend om het uitlenen van velen prachtige boeken. Maar wat als dat ene boek net uitgeleend is? Of: op vakantie zonder kilo's boeken? U leent gewoon onze e-books! Boeken altijd en overal beschikbaar op uw e-reader, iPad, tablet of smartphone.

Wat is uw favoriete e-book?

Kom vrijdag 22 januari tussen 10.00 en 14.00 uur naar de bibliotheek in Bussum, of tussen 15.00 en 19.00 uur, naar de bibliotheek in Weesp en maak een foto met uw favoriete e-book. Deze dag staat een fotohokje in de bibliotheek waar u zelf een leuke, grappige foto kunt maken met het e-book van uw keuze. De foto’s worden naar uw e-mailadres gestuurd en u krijgt een afdruk als boekenlegger mee naar huis.
Bent u zo trots op uw foto dat u het met de “wereld” wil delen via social media? Gebruik dan vooral #FavEbook en @biebgooienmeer in uw tekst.

De vraag naar e-books blijft stijgen; een paar cijfers:

Iedereen die lid is van een openbare bibliotheek kan e-books lenen. Tot nu toe hebben zo’n 240.000 mensen een account aangemaakt. Het afgelopen jaar werden meer dan 1,5 miljoen e-books geleend. Het lezen en lenen van e-books via de bibliotheek is betrouwbaar, legaal én vrij toegankelijk als je lid bent van de bibliotheek.  
Na het aanmaken van een webaccount met je lidmaatschapsnummer kun je e-books ‘ophalen’ , je boekenplank vullen (10 titels tegelijkertijd) en lezen waar en wanneer je maar wilt. Dus ook offline.

www.bibliotheekgooienmeer.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief