WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Trio Bell'Arte in Kortenhoef
Kortenhoef, za 9 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Een concert van Trio Bell'Arte vindt plaats op donderdag 4 februari 2016. De aanvang is om 20:15 uur in het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk.

persbericht

Trio Bell’Arte in het Oude Kerkje in Kortenhoef

Toen de drie jonge musici, die samen Trio Bell’Arte vormen, in november 2014 voor het eerst in Kortenhoef optraden, speelden zij de kaarsen uit de koperen kandelaars in het Oude Kerkje. Inmiddels spelen zij veelvuldig op internationale concoursen, winnen prijzen na prijzen en nemen hun solocarrières een hoge vlucht met concerten over de hele wereld. Op donderdag 4 februari geven zij opnieuw een concert in Kortenhoef en worden de kaarsen steviger dan ooit vastgezet in de grote kroonluchters in het Oude Kerkje.


Trio Bell'Arte

Benedict Klöckner (1989) is een van de meest toonaangevende cellisten van de jonge garde. Hij weet zijn internationale publiek keer op keer te bekoren met flexibel, sensitief en verrassend spel. Bij zijn debuut in Het Concertgebouw in februari 2015 in Amsterdam voorspelden de kenners: ‘dit is een jongeman die we in de gaten moeten houden.’ De Griekse meesterpianist Vassilis Varvaresos (1983) vormt samen met de Grieks/Japanse violist Noé Inui (1985) een vast duo, dat furore maakt op grote podia van Nederland tot Japan aan toe.

Naast hun expressieve speelwijze en aanstekelijk enthousiasme kenmerken de recitals van Trio Bell’Arte zich door de zeer kamermuzikale en intieme interpretaties waardoor de muziekstukken verrassend en uniek klinken. Het programma begint met het Piano Trio, Andante con moto in C minor van de Noorse componist Edvard Grieg dat hij in 1878 op 35-jarige leeftijd componeerde, maar wat pas opdook na de dood van Grieg door de vondst van de Nederlandse biograaf van Grieg, Julius Röntgen.

Een van de bekendste werken van de Tsjechische componist Antonín Dvořák is het Piano Trio No. 4 in E Minor, Op. 90, ook wel het Dumky trio genoemd. Een prachtig levendig stuk met een melancholiek karakter. Dit is Dvořák op zijn best. Het derde stuk is van de Russische componist Pyotr Ilyich Tchaikovski Piano Trio in A minor, Op. 50. Tchaikovski droeg het op aan zijn goede vriend Nikolai Rubinstein, een uitstekende pianist die veel te vroeg stierf aan de gevolgen van tuberculose in 1881. Een fraai programma, zeker in de handen van dit jonge bevlogen trio.

Informatie

Het concert vindt plaats op donderdag 4 februari 2016, aanvang 20:15 uur in het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef, Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum en de Openbare Bibliotheek in Loosdrecht. Entree € 21,- en voor donateurs van Kunst aan de Dijk en € 17,-. De kerk is ongeplaceerd en open om 19:30 uur. Een glas wijn of fris is in de prijs inbegrepen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief