WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lezing over Katten
Nederhorst den Berg, vr 26 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op donderdagavond 10 maart komt Diana Kraa in het SCC Nederhorst een lezing geven over achtergronden en oorzaken van agressie bij katten.

ingezonden bericht

Wat te doen bij agressieve katten?

“Katten die luid krijsend met elkaar vechtend over de vloer rollen waarbij plukken haar door de lucht vliegen. Het komt voor: agressie tussen katten. Vaker dan je denkt en je zal er maar mee te maken krijgen”, zegt Diana Kraa, gediplomeerd kattengedragstherapeut. Donderdagavond 10 maart vertelt ze er alles over en wat eraan te doen is in het SCC Nederhorst den Berg.

”Wat ook veel voorkomt is agressie van de kat naar de eigenaar, de kat hangt in uw voeten, handen of benen, schijnbaar uit het “niets”. Agressie komt vaak doordat katten territoriale dieren zijn. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. In alle gevallen geldt: leuk is anders en vanzelf gaat het meestal niet over”, aldus Diana.

Op deze avond leert u alles over wat de achtergronden & oorzaken van de agressie kunnen zijn.
U leert agressie herkennen, want soms is dit subtieler dan u denkt. Zijn uw katten bijvoorbeeld aan het vechten of spelen? Beelden onderstrepen hoe je dat kunt onderscheiden. (klopt dat laatste????)
U leert waar u op moet letten bij agressie en nog belangrijker: wat u er aan kunt doen. En ook wat u er vooral niet aan moet doen.

Diana Kraa is gediplomeerd kattengedragstherapeut. Zij is aangesloten bij Tinley, de specialist op gebied van dierengedrag en lid van het Keurmerk Kwalitatieve Gedragstherapie Katten. Sinds 2012 heeft ze haar eigen praktijk: Catchy – Praktijk voor kattengedrag in Loosdrecht.
Naast het geven van gedragsconsulten schrijft ze artikelen, houdt lezingen over kattengedrag en is ze bezig met een opleiding Professioneel Kattentrimmen.

Deelnemers krijgen meer inzicht in wat te doen bij agressie en vooral wat niet te doen. Na afloop krijgt iedereen een EHBA: Eerste Hulp Bij Agressie.

Info:

Datum : donderdag 10 maart 2016 van 19.00 – 21.00
Locatie : SCC, Nederhorst den Berg
Kosten : Euro 5, incl koffie/thee
Inschrijven : jagerkui@xs4all.nl /0615582425

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief