WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Groot Bergs Dictee
Nederhorst den Berg, do 25 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 11 maart organiseert het Sociaal Cultureel Centrum in Nederhorst den Berg het Eerste Bergse Dictee, geschreven en gelezen door Persmuskiet Herman Stuijver.

persbericht

Dictee in Nederhorst den Berg aan
de vooravond van de Boekenweek.

Van 12 tot 20 maart is het BOEKENWEEK met als titel: Was ich noch zu sagen hätte.

Duitsland: het land van Bach, Berlijn en Bratwurst. Van Goethe, Brecht, Schiller en Böll. Van diepgeworteld voetbalsentiment en kuilen aan het strand. En van de Tweede Wereldoorlog. Maar onze grote buur biedt nog zoveel meer onderwerpen om over te praten, te lezen en te schrijven. Het Boekenweekgeschenk wordt geschreven door Esther Gerritsen en het essay door David Van Reybrouck.

En op zondag 20 maart kunt u gratis reizen met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk.
In de Boekenweek zijn de auteurs Leon de Winter en Margriet Brandsma te gast bij Bibliotheek Gooi en meer. Zie daarvoor www.bibliotheekgooienmeer.nl

Voor iedereen uit Wijdemeren en omgeving, die van taal houdt en zin heeft in een onderhoudende avond is er op vrijdag 11 maart het eerste Bergse dictee.

U krijgt de kans om uw kennis van de Nederlandse Taal te testen. U kunt meedoen aan de wedstrijd maar ook voor uw plezier. In dat geval kijkt u uw eigen dictee na en ziet niemand hoeveel of hoe weinig fouten u heeft gemaakt.
Bij de wedstrijd zijn leuke prijzen te winnen. Onder andere een dinerbon die ter beschikking is gesteld door restaurant Het Spieghelhuys.
Voor dictee-professionals is er een buiten categorie met een aparte prijs.

Het dictee, met Bergse en Wijdemeerse elementen, wordt geschreven en gelezen door journalist Herman Stuijver. Het wordt georganiseerd in samenwerking met, en vindt plaats in, het  Sociaal Cultureel Centrum, Blijklaan 1.
Aanvang 20.00 uur. Deelname kost € 5,-.   
Aanmelden tot uiterlijk 8 maart in het Servicepunt van de bibliotheek of via nederhorstdenberg@debibliotheek.org en 0615582425.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief