WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Petitie tegen Fusie H'sum
Ankeveen, vr 19 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het actiecomité Wijdemeren2020 organiseerde vanmorgen een persconferentie in Molen Hollandia in Ankeveen om daarmee een petitie tegen fusie met Hilversum te starten.

Dossier Bestuur Gooi en Vechtstreek

persbericht

Wijdemeren2020 start Petitie: Geen fusie met Hilversum !

De Gemeenteraad van Wijdemeren en de provincie Noord-Holland willen overhaast Wijdemeren met Hilversum fuseren. De inwoners hebben echter op allerlei manieren aangegeven daar niets voor te voelen. Het draagvlak voor zo’n fusie ontbreekt dus.

Bovendien geeft de politiek geen goede onderbouwing waarom zo’n ingrijpende herindeling ineens nodig is. Als herindeling al nodig zou zijn, dan zeker niet met Hilversum. Een landelijke gemeente met veel mooie kleinschalige kernen, veel groen en rijk aan water past niet bij een stadsachtige gemeente als Hilversum. Mocht er al sprake zijn van (toekomstige) problemen, dan zijn er allerlei andere en betere mogelijkheden om deze op te lossen.


Ab Krook (links) zet de eerste handtekening onder de petitie
onder toeziend oog van Wijdemeren2020 voorzitter Friso van Voorthuizen (rechts).

Wijdemeren2020 organiseert een Petitie, een handtekeningenactie, om de ongewenste fusie met Hilversum tegen te gaan. Deze Petitie wordt aangeboden aan de Gemeenteraad en Burgemeester & Wethouders van Wijdemeren en aan Provinciale Staten van Noord-Holland.

Het officiële startsein voor de petitie werd vrijdag 19 februari jl. gegeven door BN-er Ab Krook, tijdens de persconferentie die Wijdemeren2020 voor de lancering van de petitie in Ankeveen had georganiseerd.


Het team van Wijdemeren2020 met van links naar rechts:
Ab Krook, David Pos, Frank Senteur, Friso van Voorthuizen en Egbert Lambers

De Petitie kan ondertekend worden via internet, ga daarvoor naar: geenfusiewijdemerenhilversum.petities.nl U kunt de petitie ook bereiken via de website: wijdemeren2020.nl/petitie

Burgerinitiatief Wijdemeren2020 nodigt alle inwoners van Wijdemeren uit om de petitie te tekenen en nodigt politieke partijen en andere organisaties en verenigingen uit om dit initiatief te steunen en gericht samen te werken voor een optimaal succesvol verloop van deze Petitie. www.wijdemeren2020.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief