WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio-Lezing 21 Februari
Kortenhoef, wo 10 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 21 februari verzorgt de OSG samen met de VUvereniging Amsterdam in het Oude kerkje aan de Dijk in Kortenhoef een Nescio-lezing door Drs. Bert Keizer.

ingezonden bericht

Nescio Lezing

Op zondag 21 februari verzorgt de OSG samen met de VUvereniging Amsterdam in het Oude kerkje aan de Dijk in Kortenhoef een Nescio-lezing door Drs. Bert Keizer onder de titel "Twijfel en keuze in de medische praktijk bezien vanuit de arts en vanuit de patiënt".

“De studie geneeskunde is, al anderhalve eeuw, een problematische onderneming. Het doel is tweevoudig: het resultaat moet enerzijds een arts zijn die weet hoe te handelen. Maar we hebben het over een academische studie, dus moet de uitkomst ook zijn dat we geesten kweken die op een bovengemiddeld niveau weten te twijfelen” (Bert Keizer, Medisch Contact 2014).
A. (Bert) Keizer (1947) is arts, filosoof en schrijver.

Na de HBS-B ging hij in 1968 filosofie studeren in het Engelse Nottingham, maar keerde in 1972 terug naar Nederland voor een studie geneeskunde in Amsterdam. In 1981 legde hij zijn artsexamen af en was daarna korte tijd in Kenia werkzaam; daarna werd hij verpleeghuisarts in Amsterdam. Zijn doorbraak als schrijver kwam in 1994 met Het refrein is Hein, een zeer openhartige schets van gebeurtenissen in een verpleegtehuis, inclusief stukken over euthanasie en hulp bij zelfdoding, die nogal wat stof deden opwaaien maar die door artsen over het algemeen als zeer reëel werden beoordeeld. Hij schuwde niet om over de emoties van de patiënt, maar ook over die van de dokter uit te weiden. Hij heeft ook een klinische en volgens sommigen pessimistische kijk op zin en onzin in de gezondheidszorg en geneeskunde. Zijn stukjes over het verpleegtehuis, waar veel leed is en de dood nooit ver weg, werden hem niet altijd in dank afgenomen. Per 1 januari is hij verbonden met de Levenseinde kliniek. Bert Keizer heeft een wekelijkse column in dagblad Trouw.

Het concert rond de lezing wordt verzorgd door Daniël van der Hoeven, vleugel en Elise Sluiman, hobo.

Zij brengen de volgende werken voor de lezing  ten gehore:
F. Chopin (1810-1849)  - Preludes op. 28 no. 15 en 16 voor piano solo
B. Britten (1913-1976)  - temporal Variations voor hobo en piano
En na de lezing:
F. Chopin – Preludes op. 28 no. 21, 22, 23 en 24,  voor piano solo
P. Ben- Haim (1897-1964)-  Three songs without words,  voor piano en hobo
- Arioso
- Ballad
- Sephardic Melody

Daniël van der Hoeven (1985) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ellen Corver (2003-2008) en Naum Grubert (2008-2010). In 2010 sloot hij zijn studie af met onderscheiding. Daniël won prijzen bij diverse concoursen. In 2015 ontving hij zowel bij het Internationaal Pianoconcours van Lagny-sur-Marne (Frankrijk) als het Seattle Internationaal Pianoconcours (VS) een 2e prijs. In maart 2013 werd Van der Hoeven winnaar van het Internationaal Bach Concours in Würzburg (Duitsland). Bij het Internationaal Bach Concours in Leipzig (2014) ontving hij een Speciale Prijs, en in hij was finalist bij de Internationale Pianoconcoursen in Gorizia, Italië (2014) en Malta (2015). In april 2010 won Daniël van der Hoeven de hoofdprijs, een CD-opname en de Yuri Egorov Gold Medal bij het 4e YPF Nationaal Pianoconcours 2010 in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Prijzen bij het Prinses Christina Concours leidden tot een optreden in Carnegie Hall in New York in het najaar van 2005. In november 2014 is zijn tweede CD, "Bach and Co." verschenen. Zie voor verdere informatie: www.danielvanderhoeven.nl

Elise Sluiman (1989) sloot in juli 2015 haar masterstudie hobo af met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Karel Schoofs. Deze buitenlandse studie werd haar mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Van 2006 tot 2013 studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag . Tijdens haar masteropleiding volgde ze de 2 jarige  Orkest Master, een samenwerkingsverband tussen het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Ze ontving in 2010 een 2e prijs plus een prijs voor de beste vertolking van een Nederlandse compositie na 1914 op het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. In de zomer van 2014 maakte ze een maand lang deel uit van encuentro de música y academia in Santander, Spanje. Sinds september 2015 volgt Elise het schakeljaar voor de masteropleiding barokhobo aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Marcel Ponseele om zich op de authentieke versie van de hobo te specialiseren. Ze speelt met verschillende barokorkesten en ensembles  mee, die gespecialiseerd zijn in het spelen van oude muziek op authentieke instrumenten. Onder andere met Le Concert Lorrain, Concerto d'Amsterdam en Holland Baroque Society.  Zie ook: www.elisesluiman.nl.

Waar: Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Aanvang: 11.00 uur
Entree: € 8,00    kinderen vrij entree.

Voor verdere informatie: www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief