WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Half jaar geëist voor Ongeval
Loosdrecht, wo 10 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Anderhalf jaar geleden veroorzaakte een Loosdrechter een groot ongeluk met drie zwaargewonden in Kortenhoef op de Vreelandseweg.

Bij dat ongeval haalde de 35-jarige gehaaste bestuurder met zijn Audi een aantal andere auto's in op het wegvak waar inhalen verboden is. Die inhaalmanoeuvre werd hem fataal toen er een tegenligger van de andere kant aan kwam op de eigen weghelft, die de geen ruimte meer kreeg van de Loosdrechter. Bij de aanrijding op de N201, de Vreelandseweg, vielen drie zwaargewonden.

De veroorzaker van de aanrijding zit vast in voorarrest. Indertijd weigerde hij om bloed en urine af te staan. Toch kon urine van de man in kwestie in het ziekenhuis achtergehouden worden. Die werd onderzocht, waarop sporen van cocaïne, softdrugs en slaapmiddelen gevonden werden. De Loosdrechter was al eerder veroordeeld voor rijden onder invloed. De officier eiste daarom een half jaar celstraf en 18 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid. De advocaat van de verdachte voerde aan dat justitie in de fout is gegaan bij het testen van de urine.

De uitspraak volgt op 23 februari.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief