WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Magma Duo in het Jagthuis
Horstermeer, di 9 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zondag 21 februari organiseert Het Jagthuis in de Horstermeer een wervelend concert met het Magma Duo op piano en viool.

persbericht

Wervelend programma bij Magma Duo in Jagthuis
Zondag 21 februari

Zowel de naam is bijzonder: Magma Duo, naar het stuk ‘In de magmakamer’ van Reza Namavar als het programma dat ze gaan spelen. Wie zijn de meiden van het Magma Duo?

De pianiste is Cynthia Liem, in 2009 afgestudeerd aan de TU Delft, twee jaar later behaalde ze haar master piano. De violiste is Emmy Storms, zij sloot in 2012 haar masterstudie af met een 10. Aan deze dames kun je toevertrouwen dat er een fantastisch, spetterend programma op de planken komt! En daarom hoort u bij hen werken van Namavar, Copland, Vermeulen, Poulenc en Igudesman. Reza Namavar werd geboren in… Amstelveen. Hij houdt van verlaten eilanden en vindt componeren het aller-leukste dat er bestaat. Het stuk ‘In de magmakamer’ schreef hij voor het Oscar Back concours in 2011. Het Magma Duo speelt het met veel vuur! Aaron Copland schreef zijn ‘Two pieces’ voor een optreden in Parijs, georganiseerd door zijn vroegere lerares Nadia Boulanger. Duidelijk is dat de jonge componist buiten de grenzen van het klassieke genre keek: in beide stukken is de invloed van Amerikaanse traditionele muziek duidelijk te horen, al dan niet met een knipoog.

Ook Matthijs Vermeulen was een bekende van Nadia Boulanger. Ontevreden met het klassieke klimaat in Nederland verhuisde hij naar Frankrijk, waar zijn vioolsonate in 1925 voltooid werd. Het Magma Duo wil u laten horen dat er grote schoonheid en heel diepe emotie in schuilen die het stuk absoluut de moeite waard maken. Tot slot staat de tweede vioolsonate van Aleksey Igudesman op het programma. De Russische Igudesman is naast componist ook violist, dirigent en acteur. De tweede vioolsonate bevat zowel verstilling als een bonte reis die de luisteraar langs Argentinië en Rusland (of is het Bulgarije?) leidt, om met James Bond in een drukke spits (!) te eindigen... Wilt u een voorproefje van dit concert? Dan kijkt u op www.magmaduo.com waar de meiden allerlei filmpjes met muziekfragmenten hebben opgezet. De moeite waard!


Magma Duo: zondag 21 februari 2016, aanvang 15.30 uur, entree 17,50 euro (tot 30 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Programma Concert Magma Duo
Het Jagthuis, zondag 21 februari, 15.30 uur

Reza Namavar (1980) – In de Magmakamer (2011)

Matthijs Vermeulen (1888-1967) – Sonate voor piano en viool (1925)
Calme, sans lenteur
Allegro – très lent

Aaron Copland (1900-1990) – Two Pieces (1926)
                                                           Nocturne
                                                           Ukelele serenade

Francis Poulenc (1899-1963) – Sonate pour violon et piano (1943 rev. 1949)
                                                           Allegro con fuoco
                                                           Intermezzo
                                                           Presto tragico

Aleksey Igudesman (1973) – Sonate voor viool en piano nr 2 (2001)
                                                           Tango russo
                                                           Intermezzo

                        Rush-Hour

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief