WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hel van Dante op Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, ma 25 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Kasteel-Museum Sypesteyn besteedt van 22 april tot eind oktober aandacht aan twee panelen van Jeroen Bosch met voorstellingen van de hel.

persbericht

De Hel van Bosch en Dante op Sypesteyn

In dit jaar, waarin Jheronimus Bosch zo volop in de belangstelling staat, besteedt Kasteel-Museum Sypesteyn bijzondere aandacht aan twee panelen met voorstellingen van de hel en aan de in Loosdrecht tot stand gekomen bijzondere vertaling van Dante’s Divina Commedia.

De schilderijen die vroeger aan Bosch werden toegeschreven, maar tegenwoordig in zijn directe omgeving worden geplaatst, verbeelden zondige zielen en de kwellingen waaraan zij werden blootgesteld. Zij behoren tot de vaste collectie van het museum. 

Het werk van Dante beschrijft hel, vagevuur en hemel, zoals schilders als Bosch deze gingen verbeelden. Deze drie fraaie monumentale boeken bevatten een vertaling op rijm door Jan Conrad Hacke, heer van Mijnden en de beide Loosdrechten,  met illustraties van Gustave Doré. Deze worden nu tentoongesteld dankzij een bruikleen van de Historische Kring Loosdrecht.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdagmiddag 22 april en blijft te zien tot en met eind oktober 2016.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

Comité 4 en 5 mei
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief