WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Joep Frijdal Treedt Af
's-Graveland, vr 22 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Wethouder Financiën, Joep Frijdal (VVD), heeft medegedeeld dat hij aftreedt om een beroepsregister voor beroepsbeoefenaren in de ICT sector op te richten.


Joep Frijdal (VVD)

Nadat gisteren fractievoorzitter Tim Emmelot aftrad en zijn plaats afstond aan Robby Israel, verliest de VVD ook zijn wethouder in de huidge coalitie.

persbericht

VVD wethouder Joep Frijdal legt wethouderschap neer

Joep Frijdal: "Sinds 15 jaar ben ik bestuurslid van de Stichting Exin. De Stichting Exin wil de professionele kennis en competenties van ICT beroepsoefenaars bevorderen. Hiertoe heeft de Stichting zich de afgelopen jaren ingezet om te komen tot een Register voor ICT Professionals in Nederland en zo mogelijk ook verder in Europa. Deze week is een intentieovereenkomst getekend door de Stichting Exin en twee ICT beroepsverenigingen om de oprichting van een dergelijk register te onderzoeken. Het bestuur van de Stichting Exin heeft mij verzocht hier namens de Stichting het voortouw in te nemen.

Aangezien met de oprichting van dit Register ook een door mij persoonlijk gekoesterde wens in vervulling gaat, heb ik besloten deze uitdaging aan te nemen. Dit project kan ik echter onmogelijk combineren met het wethouderschap, reden waarom ik in goed overleg met de VVD fractie heb besloten om mijn ontslag in te dienen".

De VVD fractie betreurt het vertrek van Joep Frijdal, maar respecteert zijn beslissing. Wij gaan nu op zoek naar een vervanger en hopen deze binnen niet al te lange tijd voor te dragen.

Wij danken Joep Frijdal voor zijn jarenlange inzet voor de VVD in Wijdemeren en wensen hem alle goeds voor de toekomst.

Sieta Vermeulen, Fractievoorzitter

Eric Kroese, Bestuursvoorzitter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Douwe van Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief