WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wille Dasplein
Nederhorst den Berg, ma 11 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Maandagavond was er een goed bezochte inloopavond in het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg bij de presentatie van de plannen voor het Wille Dasplein.

Een burgerinitiatief wil namelijk het huidige centrale plein in Nederhorst den Berg niet alleen een andere naam geven maar ook herinrichten.

In het Spieghelhuys kwamen vele Bergers bijeen om te zien wat de plannen waren. Volgens Wilma Snel, de initiatiefneemster, moet de uitvoering ertoe leiden dat het plein smaakvoller wordt, meer bij het dorp past en meer warmte biedt. Het plan, dat voorziet in een verplaatsing van de huidige baan voor jeu de boules naar een plek midden tussen Albert Heijn en het Spieghelhuys, moet vooral sociale contacten bevorderen. Extra bankjes leiden tot meer gezelligheid, meer saamhorigheid en meer levendigheid. Wima Snel: “Het plein is het hart van de samenleving.”

Om het plein komt een haag. De muziektent blijft waar hij is, maar krijgt door de verplaatsing van de jeu-de-boulesbaan meer plaats voor bankjes voor de toehoorders. In het dak van de tent wordt het Nederhorst-den-Bergse carrillon opgehangen, een plan dat al 6 jaar geleden ingediend werd.

bron
WWK
foto
Cor Koster
auteur
Cor Koster
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief