WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Elfde Schoolschaakternooi
Wijdemeren, wo 30 september 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op elf november wordt voor de elfde keer het Schoolschaaktoernooi Wijdemeren gehouden in OBS De Linde in Loosdrecht.

ingezonden bericht

Het elfde schoolschaaktoernooi komt er aan

Op 11-11 is er voor de 11-de keer het schoolschaaktoernooi. Scholen uit diverse dorpen in Wijdemeren strijden dan weer om twee plaatsen tijdens het regionale schoolschaaktoernooi. En uiteraard ook om de beker en de wisselbeker. Vorig jaar gingen die voor de derde keer op rij naar de Warinschool uit Nederhorst den Berg. Dit jaar dus een nieuwe wisselbeker.

De schaaksport staat ook internationaal niet stil. Er veranderen her en der wat kleine regels. Zo was er vroeger twee uur bedenktijd per persoon per partij, tegenwoordig is dat 1.50 uur plus 10 seconden per zet. Doordat de klokken tegenwoordig digitaal zijn is dat mogelijk, met de oude mechanische klokken was dat lastig geweest. Tegenwoordig zijn er ook al digitale borden, zodat je in een andere ruimte kunt zien wat er gespeeld wordt. Zo hoef je dus niet meer pal naast het speelbord te staan, zodat de schakers daar zich in alle rust kunnen concentreren.

Het toernooi vindt dit jaar in Loosdrecht plaats. Door het continurooster was het niet mogelijk om bij de Sterrenwachter op bezoek te gaan, dus wordt uitgeweken naar OBS de Linde. Daar zal de Burgemeester om 13.30 het startschot geven. Het toernooi sluit doorgaans rond 16.45 uur. Twee weken later is de finale in Nederhorst den Berg.

Vacature.

Er is momenteel een vrijwilligersvacature vrij. Schoolschaak Wijdemeren zoekt iemand die handig is met computers en gedurende 2-3 uur per jaar de website wil bijwerken en eventueel wat pc-onderhoud wil plegen.
Mocht u interesse hebben, bel dan met Patrick Kreuning: 06-12194831.
Als u zelf nuttige programma's heeft voor de website is dat uiteraard ook altijd welkom.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief