WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NK Palingroken-Gondelvaart
Kortenhoef, wo 9 september 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Afgelopen zaterdag werd in Kortenhoef het NK Palingroken 2015 gehouden. Douwe van Essen was er bij en maakte een fotoalbum. En ook een album van de Gondelvaart.

Het heeft er lang om gespannen met het weer, maar het is toch weer een fantastisch feest geworden met een winnaar uit Volendam: Xaver Jäger. Pikant detail: hij werd gefeliciteerd door onze burgemeester van Wijdemeren, Martijn Smit, die ook enige tijd wethouder was in Edam-Volendam.


Burgemeester Martijn Smit feliciteert Xaver Jäger.

Op de website van de Vechtplassen Palingrook Commissie (VPC) vindt u alles over het NK Palingroken, inclusief de uitslag van dit jaar.


Gondelvaart Kortenhoef

Zaterdag (5 september 2015) was er weer gondelvaart in Kortenhoef. Kleinschalig, maar daarom des te leuker. Kneuterig zeggen sommigen. Hoe dan ook, heel veel publiek vermaakt zich kostelijk met de vaak verrassend inventief versierde pramen. Geen herrie, behalve het gejuich van de toeschouwers. Heerlijk toch?! Voor de mensen die het niet meegekregen hebben volgen hier de deelnemers in volgorde van de beoordeling door de vakjury en het publiek.

De winnaar is het Sprookjesbos. De motivatie van de jury: vele sprookjes bijeen gebracht op 1 boot, fantastisch uitgevoerd.

Hierbij de volledige uitslag:

  1. Het Sprookjesbos
  2. Jungle
  3. Frozen
  4. Niels Holgersson
  5. De Lokale Partij
  6. BMOL’s optrommelboot
  7. Social Media
  8. Nieuw Leven
bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Douwe van Essen
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief