WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hannes Minnaar bij KadD
Kortenhoef, zo 25 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 12 november zullen de kaarsen weer branden in de kroonluchters in het sfeervolle oude kerkje in het polderdorpje Kortenhoef bij het pianoconcert van Hannes Minnaar.

persbericht

Hannes Minnaar in het Oude Kerkje in Kortenhoef
op 12 november 2015

Hannes Minnaar behoeft geen introductie meer. Na zijn inmiddels legendarische derde prijs bij het Koningin Elizabethconcours in 2010 en de Edison Klassiek Debuutprijs in 2012 is hij niet meer weg te slaan uit de Nederlandse en internationale concertzalen. ‘Hannes Minnaar staat stevig in de voetsporen van Alfred Brendel’, zo deelde de doorgaans zuinige Engelse krant The Guardian al eens een groot compliment uit.

Met zijn pure en doorleefde spel maakt Minnaar van elk recital een reis naar het binnenste van de werken die hij speelt. Enkele citaten uit de pers: Minnaar beroert de toetsen op zijn karakteristieke manier’. ‘Vanuit een volmaakte rust, glashelder en niet zelden op de grens van het onderkoelde. Juist die grenscontrole maakt zijn spel zo boeiend. Hij dringt de luisteraar niets op maar nodigt graag uit en laat ruimte aan de verbeelding’. Die verbeelding krijgt tijdens dit concert alle ruimte in een onweerstaanbaar Frans-Duits programma.

Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Hij sloot zijn studie af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam met een 10 en onderscheiding en volgde daarna lessen bij onder anderen Alfred Brendel, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Hij won al vele internationale prijzen: in Genève (Concours de Genève, tweede prijs, 2008) en de al eerder genoemde prijs in Brussel (Koningin Elisabeth Wedstrijd, derde prijs, 2010). Hij houdt ook van kamermuziek, bij Kunst aan de Dijk was hij in 2012 te gast met het Van BaerleTrio, een onvergetelijke avond.

De kaarsen zullen weer branden in de kroonluchters in het sfeervolle oude kerkje in het polderdorpje Kortenhoef.

Berg | Sonate, op. 1
Brahms | Variaties en fuga op een thema van Händel, op. 24
Fauré |Thème et variations in cis mineur, op. 73
Ravel | Gaspard de la nuit

Het concert vindt plaats op donderdag 12 november 2015, aanvang 20:15 uur in het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk 168. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef, Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum en de Openbare Bibliotheek in Loosdrecht. Entree € 25,- en voor donateurs van Kunst aan de Dijk en € 21,-. De kerk is ongeplaceerd en open om 19:30 uur. Een glas wijn of fris is in de prijs inbegrepen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief