WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
24-10: Nacht van de Nacht
's-Graveland, zo 18 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 24 oktober tijdens de 'Nacht van de Nacht' kunt u sterrenstelsels bewonderen door telescopen die klaar staan bij de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek in 's Graveland.

persbericht

Sterrenkijken op zaterdag 24 oktober tijdens de
“Nacht van de Nacht”

Nederland is een van de landen met de meest verlichting ter wereld. Mensen én natuur hebben last van teveel licht. Op 24 oktober vanaf 20:00 uur - tijdens het donkere weekend van de jaarlijkse “Nacht van de Nacht” - kunt u onder een donkere hemel sterrenstelsels, geëxplodeerde sterren en vele andere objecten bewonderen door verschillende telescopen die voor u klaar staan bij de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek in ‘s Graveland. Het sterrenkijken is gratis, en iedereen is welkom!

De sterrenwacht Gooi en Vechtstreek organiseert regelmatig sterrenkijkavonden. De volgende wordt gehouden op zaterdag 24 oktober.

24 oktober is tevens de "Nacht van de Nacht" wanneer in heel Nederland aandacht wordt besteed aan de gevolgen van lichtvervuiling voor mens en natuur. Op deze avond staan de telescopen vanaf 20.00 tot circa 22.00 uur opgesteld. Met de telescopen van de sterrenwacht kunt u kijken naar de Maan, sterrenstelsels, nevels, sterrenhopen en vele andere objecten. De amateurastronomen kunnen u de weg wijzen aan de sterrenhemel d.m.v. de sterrenbeelden en u kunt vragen stellen op het gebied van astronomie.

Het sterrenkijken is gratis, maar vrijwillige donaties voor de sterrenwacht zijn zeer welkom. Er zijn sterrenkaarten en boeken over sterrenkunde voor alle leeftijden te koop. U bent ook welkom als het bewolkt is, want dan zijn er presentaties en wordt er uitleg gegeven over de telescopen van de sterrenwacht.

De Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek bevindt zich in het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland.

Het laatste nieuws over de sterrenkijkavonden en de overige activiteiten van de sterrenwacht is te vinden op onze website www.sterrenwacht-gv.nl, op Facebook (KNVWS Gooi en Vechtstreek) of Twitter (@knvwshetgooi).

Meer informatie over de Nacht van de Nacht vindt u op: www.nachtvandenacht.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief