WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Themaochtend Klassieke Muziek
Nieuw Loosdrecht, vr 27 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op woensdag 2 december is er in De Bibliotheek vestiging Loosdrecht een themaochtend over de geschiedenis van de klassieke muziek door Joop van Velzen.

persbericht

Themaochtend Klassieke Muziek

Op woensdag 2 december is er in De Bibliotheek vestiging Loosdrecht een themaochtend over de geschiedenis van de klassieke muziek door Joop van Velzen. Aanvang 10.00 uur

Wat was de reden dat een componist een werk schreef?
Door wat en/of door wie werd de componist beïnvloed?
Waarom klinkt het werk zoals de componist het had voorzien en wat inspireerde de componist om het op die manier te schrijven?
Begrip én appreciatie van de klassieke muziek kan met en door de uitleg van Joop van Velzen geweldig toenemen doordat hij de toehoorders “uitnodigt” zich nader te verdiepen in het ontstaan én de ontwikkeling ervan.

Joop van Velzen (1951) is aan de universiteiten van Utrecht en Vancouver (CANADA) academisch opgeleid als bioloog/botanicus en muziekhistoricus en is reeds vanaf zijn 8ste jaar geïnteresseerd in en groot liefhebber van de klassieke muziek. Naast paukenist bij een studentenorkest en drummer in enkele muziekensembles, heeft hij jarenlange ervaring als trainer/coach in het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Joop is de auteur van de 4-delige biografie over de muzikale vriendschap tussen Clara Schumann en Johannes Brahms. Daarnaast schrijft hij over talrijke onderwerpen uit de klassieke muziek en werkt hij momenteel aan een biografie over Hugo Wolf.

De inloop – en themaochtenden worden gehouden op iedere 1e en 3e woensdag van de maand.
Iedereen is van harte welkom op deze ochtenden! De toegang is vrij.

Als u wilt mee - denken over, mee – organiseren van, of gastheer of – vrouw wil zijn op deze ochtenden meld u dan aan bij de balie in Loosdrecht of stuur een mailtje aan wijdemeren@debibliotheek.org

Op deze ochtenden is er altijd iemand van Seniorweb aanwezig om u te helpen bij vragen over de PC, tablet, e-reader of smartphone.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief