WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vanavond Sterren Kijken
's-Graveland, vr 27 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanavond organiseert de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek weer een sterrenkijkavond. Iedereen kan gratis komen kijken naar bijzondere objecten aan de sterrenhemel.

Bij bewolkt weer wordt er ook toelichting gegeven op de activiteiten van de Sterrenwacht.

persbericht

Sterrenkijkavond bij Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek

Op vrijdagavond 27 november organiseert de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek weer een sterrenkijkavond. Iedereen kan gratis komen kijken naar bijzondere objecten aan de sterrenhemel. Bij helder weer zijn o.a. de Andromedanevel, de Pleiaden en de Maan te zien. Tevens worden er presentaties gegeven.

Op deze sterrenkijkavond staan verschillende telescopen vanaf 20.00 tot circa 22.00 uur opgesteld, zowel in de sterrenwacht als op het terras van het onder de sterrenwacht gelegen Café-Restaurant Brambergen. Bij helder weer kan er o.a. gekeken worden naar de Andromedanevel, een sterrenstelsel op 2 miljoen lichtjaar afstand. Verder zullen de telescopen gericht worden op de Maan en op de Pleiaden, een heldere sterrencluster. De aanwezige amateurastronomen zullen uitleg geven over deze objecten, over de sterrenbeelden die zichtbaar zijn en over de telescopen die opgesteld staan. Er worden ook een aantal presentaties gegeven over sterrenkundige onderwerpen.

Het sterrenkijken is gratis maar vrijwillige donaties voor de sterrenwacht zijn zeer welkom. Er zijn sterrenkaarten en boeken over sterrenkunde voor alle leeftijden te koop. De kijkavond gaat ook door als het bewolkt is, want dan zijn er de presentaties en wordt er uitleg gegeven over de telescopen van de sterrenwacht.

De Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek bevindt zich in het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland. Het laatste nieuws over de sterrenkijkavonden en de overige activiteiten van de sterrenwacht is te vinden op onze website www.sterrenwacht-gv.nl, op Facebook (SterrenwachtGV) of Twitter (@SterrenwachtGV).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief