WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Belastingen SWW in Loosdrecht
Loosdrecht, vr 20 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De lokale belastingen van Wijdemeren, Weesp en Stichtse Vecht worden voortaan geheven vanaf het Wijdemeerse gemeentehuis aan de Rading 1 in Loosdrecht.

persbericht

Belastingen SWW van start op nieuwe werklocatie in Loosdrecht

De gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren hebben de organisatie Belastingen SWW opgericht. Deze nieuwe uitvoeringsorganisatie is verantwoordelijk voor het heffen en innen van de gemeentelijke belastingen van de drie gemeenten en het vaststellen van de waarde op basis van de Wet waardering onroerende zaken (WOZ-waarden) voor alle onroerende zaken. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de nieuwe organisatie Belastingen SWW in te richten.


De wethouders Overmars (Weesp), Frijdal (Wijdemeren) en Balemans (Stichtse Vecht) markeren de gezamenlijke nieuwe werklocatie van Belastingen SWW.

Een belangrijke stap is de verhuizing van de medewerkers belastingen van de drie gemeenten naar één werklocatie. Maandag 16 november was dit het geval, de betrokken medewerkers zijn verhuisd naar het gemeentehuis van Wijdemeren in Loosdrecht.

Kostenbesparing

Door deze gemeentelijke taak samen uit te voeren, besparen de drie gemeenten door schaalvergroting en efficiency op de kosten. Voor de inwoners van de gemeenten verandert er verder niets. Alleen krijgt men voortaan alle correspondentie met betrekking tot de gemeentelijke belastingen (zoals de belastingaanslag volgend jaar) niet meer van de eigen gemeente, maar van Belastingen SWW. De nieuwe organisatie gaat niet over de hoogte van de tarieven, die worden nog steeds bepaald door de gemeenteraden van de afzonderlijke gemeenten.

Informatie

Inwoners met vragen over de gemeentelijke belastingen kunnen terecht bij Belastingen SWW via telefoonnummer 035-6559194. Informatie is ook beschikbaar op de eigen gemeentelijke website.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief